Ha valami igazán laktató, szaftos és mennyeien sajtos finomságra vágysz, ez a baconbe tekert, töltött zsemle pontosan neked való! 🤌
Pofonegyszerű elkészíteni, és garantáltan elnyeri a család vagy a barátok tetszését!
A töltelék sokféle képpen variálható attól függően, mi van otthon, de most megosztom a mi kedvenc verziónkat!
Hozzávalók (3 darabhoz):
-
3 nagy evőkanál tejföl
-
50 g ömlesztett sajt
-
50 g edami sajt (kockákra vágva, vagy lereszelve)
-
30-50 g csípős szalámi (apróra vágva)
-
ízlés szerint jalapeño paprika (karikázva)
-
ízlés szerint csemegekukorica (konzerv, lecsepegtetve)
-
3 db zsemle
-
3 szelet cheddar sajt
-
6 szelet bacon (lehet több is)
Elkészítés
-
Készítsd el a tölteléket. Egy tálba tedd a tejfölt, az ömlesztett sajtot, a kockára vágott edami sajtot, a csípős szalámit, a jalapeñót és a kukoricát, aztán keverd jól össze. Szerintem a sajtok és a bacon miatt nem igényel fűszerezést.
-
Vágd le a zsemlék tetejét, majd óvatosan szedd ki a belsejüket, hogy legyen hely a tölteléknek.
-
Kanalazz mindegyik zsemlébe kb. két evőkanálnyi tölteléket, majd tedd vissza a tetejüket.
-
Helyezz mindegyik zsemlére egy szelet cheddar sajtot.
-
Tekerd körbe őket két szelet baconnel, hogy szépen egyben maradjanak és ropogósra süljenek.
-
Tedd a zsemléket 180-200 °C-ra előmelegített sütőbe vagy airfryerbe, és süsd kb. 15 percig, amíg a bacon megpirul, a sajt pedig ráolvad. Jó étvágyat! 🥰
Tipp
A zsemlék belsejét ne dobd ki! Szárítsd meg, és használd fel zsemlemorzsának, vagy pirítsd ropogósra levesbetétnek. Akár zsemlegombócba is tökéletes, de természetesen a töltelékhez is hozzákeverheted!
A receptes videót itt találod 👇