Baconbe tekert töltött zsemle 😍

Baconbe tekert töltött zsemle 😍

Ha valami igazán laktató, szaftos és mennyeien sajtos finomságra vágysz, ez a baconbe tekert, töltött zsemle pontosan neked való! 🤌

Pofonegyszerű elkészíteni, és garantáltan elnyeri a család vagy a barátok tetszését!

A töltelék sokféle képpen variálható attól függően, mi van otthon, de most megosztom a mi kedvenc verziónkat!

 

Hozzávalók (3 darabhoz):

 

  • 3 nagy evőkanál tejföl

  • 50 g ömlesztett sajt 

  • 50 g edami sajt (kockákra vágva, vagy lereszelve)

  • 30-50 g csípős szalámi (apróra vágva)

  • ízlés szerint jalapeño paprika (karikázva)

  • ízlés szerint csemegekukorica (konzerv, lecsepegtetve)

  • 3 db zsemle 

  • 3 szelet cheddar sajt

  • 6 szelet bacon (lehet több is)

 

 

Elkészítés

 

  1. Készítsd el a tölteléket. Egy tálba tedd a tejfölt, az ömlesztett sajtot, a kockára vágott edami sajtot, a csípős szalámit, a jalapeñót és a kukoricát, aztán keverd jól össze. Szerintem a sajtok és a bacon miatt nem igényel fűszerezést.

  2. Vágd le a zsemlék tetejét, majd óvatosan szedd ki a belsejüket, hogy legyen hely a tölteléknek.

  3. Kanalazz mindegyik zsemlébe kb. két evőkanálnyi tölteléket, majd tedd vissza a tetejüket.

  4. Helyezz mindegyik zsemlére egy szelet cheddar sajtot.

  5. Tekerd körbe őket két szelet baconnel, hogy szépen egyben maradjanak és ropogósra süljenek.

  6. Tedd a zsemléket 180-200 °C-ra előmelegített sütőbe vagy airfryerbe, és süsd kb. 15 percig, amíg a bacon megpirul, a sajt pedig ráolvad. Jó étvágyat! 🥰

 

Tipp

A zsemlék belsejét ne dobd ki! Szárítsd meg, és használd fel zsemlemorzsának, vagy pirítsd ropogósra levesbetétnek. Akár zsemlegombócba is tökéletes, de természetesen a töltelékhez is hozzákeverheted!

 

A receptes videót itt találod 👇

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7530629802592603414

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.