Betonfőzelék (Sárgaborsó-főzelék) 🍲

Betonfőzelék (Sárgaborsó-főzelék) 🍲

Nem igazán vagyok főzelék-rajongó, de ezt a sárgaborsó főzeléket egyszerűen imádom: krémes, laktató és a ropogós sült kolbász nagyon feldobja! 😊

 

Hozzávalók: 

 

  • 300 g sárgaborsó

  • 100 g szalonna

  • 200 g debreceni kolbász

  • 1 db kisebb vöröshagyma

  • 2 -3 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál pirospaprika

  • kb. 1,2 l víz vagy alaplé

  • 2-3 db babérlevél

  • só, bors ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

 

  1. A sárgaborsót áztasd be egy éjszakára.

  2. Egy lábasban pirítsd meg a felkockázott szalonnát.

  3. A szalonnából kisült zsíron dinszteld meg a finomra vágott vöröshagymát, majd add hozzá zúzott fokhagymát is.

  4. Ezt követően húzd le a tűzhelyről a lábast, szórd rá a pirospaprikát, keverd el, majd add hozzá a leszűrt sárgaborsót. Sózd, borsozd ízlés szerint, dobj hozzá pár babérlevelet, keverd át, majd öntsd fel kb. 1,2 liter vízzel.

  5. Fedd le, és alacsony lángon főzd puhára a sárgaborsót.

  6. Amikor a sárgaborsó megpuhult, szedj ki belőle egy-két merőkanállal egy tálkába és botmixerrel pürésítsd, majd öntsd vissza a főzelékhez. 

  7. Keverd el alaposan, főzd még 5 percig, majd tálald sült debreceni kolbásszal és friss kenyérrel. Jó étvágyat! 🥰

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.