Boglári töltött paprika 🌶

Boglári töltött paprika 🌶

Egy ínycsiklandó, húsos töltelékű sült paprika recept, picit másképp! 😋

 

Ha kedveled a magyaros fogásokat, mindenképpen próbáld ki!

 

Hozzávalók (4–6 töltött paprikához)

 

  • 4–6 db nagyobb darab paprika (tépd ki a magházukat)

  • 2 evőkanál zsír vagy olaj

  • 1 nagy db vöröshagyma, apróra vágva

  • 400 g sertéscomb vagy lapocka, kockára vágva

  • 1 evőkanál pirospaprika

  • só, őrölt bors ízlés szerint

  • kb. 300–400 ml víz (annyi, hogy a húst majdnem ellepje)

  • 2–3 db zsemle, vízbe áztatva és kicsavarva

  • 2 db tojás

  • 1 teáskanál Magyaros fűszerkeverék 

  • friss petrezselyem vagy kapor a tálaláshoz


 

Elkészítés:

 

  1. Pirítsd meg a hagymát és a húst:
    Hevítsd fel a zsírt vagy olajat egy edényben, párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a sertéshúst, és pirítsd 4–5 percig, amíg minden oldala kifehéredik.

  2. Fűszerezd:
    Szórd meg pirospaprikával, keverd el gyorsan, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

  3. Párold puhára:
    Öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ellepje a húst, fedd le, és lassú tűzön párold kb. 45–60 percig, pótold közben a vizet, ha szükséges.

  4. Tépdesd szét:
    Amikor a hús teljesen puha, szedd ki és két villával tépd apró darabokra.

  5. Készítsd el a tölteléket:
    Tedd egy tálba a tépett húst, add hozzá az előzőleg vízbe áztatott és kicsavart zsemlét, üsd rá a tojásokat, szórd bele a Magyaros fűszerkeveréket, és alaposan dolgozd össze a kezed segítségével.

  6. Töltsd meg a paprikákat:
    Töltsd meg a paprikákat a húsos masszával, majd helyezd őket egy hőálló tálba. Én öntöttvas edényben sütöttem.

  7. Süsd készre:
    Öntsd alá a maradék főzőlevet, hogy épp félig ellepje a paprikákat. Dobd be a180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 25–30 percig, míg a paprikák kissé megpirulnak és enyhén megráncosodnak.

  8. Tálald:
    Szórd meg friss petrezselyemmel vagy kaporral, és kínáld tejföllel – így lesz igazán szaftos és friss az íze. 😍 Jó étvágyat!

 

A receptes videót itt találod 👇

 

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7493557978751143190

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.