Egy ínycsiklandó, húsos töltelékű sült paprika recept, picit másképp! 😋
Ha kedveled a magyaros fogásokat, mindenképpen próbáld ki!
Hozzávalók (4–6 töltött paprikához)
-
4–6 db nagyobb darab paprika (tépd ki a magházukat)
-
2 evőkanál zsír vagy olaj
-
1 nagy db vöröshagyma, apróra vágva
-
400 g sertéscomb vagy lapocka, kockára vágva
-
1 evőkanál pirospaprika
-
só, őrölt bors ízlés szerint
-
kb. 300–400 ml víz (annyi, hogy a húst majdnem ellepje)
-
2–3 db zsemle, vízbe áztatva és kicsavarva
-
2 db tojás
-
1 teáskanál Magyaros fűszerkeverék
-
friss petrezselyem vagy kapor a tálaláshoz
Elkészítés:
-
Pirítsd meg a hagymát és a húst:
Hevítsd fel a zsírt vagy olajat egy edényben, párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a sertéshúst, és pirítsd 4–5 percig, amíg minden oldala kifehéredik. -
Fűszerezd:
Szórd meg pirospaprikával, keverd el gyorsan, majd sózd és borsozd ízlés szerint. -
Párold puhára:
Öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ellepje a húst, fedd le, és lassú tűzön párold kb. 45–60 percig, pótold közben a vizet, ha szükséges. -
Tépdesd szét:
Amikor a hús teljesen puha, szedd ki és két villával tépd apró darabokra. -
Készítsd el a tölteléket:
Tedd egy tálba a tépett húst, add hozzá az előzőleg vízbe áztatott és kicsavart zsemlét, üsd rá a tojásokat, szórd bele a Magyaros fűszerkeveréket, és alaposan dolgozd össze a kezed segítségével. -
Töltsd meg a paprikákat:
Töltsd meg a paprikákat a húsos masszával, majd helyezd őket egy hőálló tálba. Én öntöttvas edényben sütöttem. -
Süsd készre:
Öntsd alá a maradék főzőlevet, hogy épp félig ellepje a paprikákat. Dobd be a180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 25–30 percig, míg a paprikák kissé megpirulnak és enyhén megráncosodnak. -
Tálald:
Szórd meg friss petrezselyemmel vagy kaporral, és kínáld tejföllel – így lesz igazán szaftos és friss az íze. 😍 Jó étvágyat!
A receptes videót itt találod 👇