Ha szereted a klasszikus lasagnét, de kipróbálnál egy izgalmasabb, fűszeresebb változatot, akkor ezt a csirkés-sajtos verziót imádni fogod! A szaftos, krémes szósz, a cottage sajt és a fűszerek tökéletesen harmonizálnak egymással, és garantáltan nagy kedvenc lesz az asztalon. 🍝
Hozzávalók:
-
300 g csirkemell
-
1 teáskanál só
-
1–2 evőkanál olívaolaj
-
pár csepp citromlé
-
1 kisebb fej vöröshagyma
-
3–4 gerezd fokhagyma
-
300 g cottage sajt
-
200 ml tejszín
-
parmezán és edami sajt ízlés szerint
-
lasagne lapok
Elkészítés:
-
Pácolás – Kockázd fel a csirkemellet, sózd meg, majd szórd rá a Cajun fűszerkeveréket. Adj hozzá pár csepp citromlevet és olívaolajat, keverd jól össze, és hagyd pár percet állni.
-
Elősütés – Egy serpenyőben gyorsan pirítsd át a csirkét. Nem kell teljesen átsütni, hiszen a sütőben még sülni fog.
-
Szósz alap – A visszamaradt olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát.
-
Krémesítés – Öntsd rá a tejszínt, majd keverd bele a cottage sajtot. Ízlés szerint szórhatsz még hozzá egy kevés Cajun fűszert is. Pár perc alatt sűrítsd be a szószt.
-
Vissza a csirke – Tedd vissza a húst a szószba, szórj hozzá reszelt parmezánt és keverd jól át.
-
Lasagne összeállítása – Egy hőálló tál aljára tegyél a szószból, majd helyezd rá a lasagne lapokat (én elő is főztem, de nem kötelező). Ismételd a rétegezést addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére bőven szórj reszelt sajtot.
-
Sütés – Tedd a 180 °C-ra előmelegített sütőbe kb. 25 percre, amíg a teteje aranybarnára sül. Jó étvágyat!