Csirkés lasagne 🧀

Csirkés lasagne 🧀

Ha szereted a klasszikus lasagnét, de kipróbálnál egy izgalmasabb, fűszeresebb változatot, akkor ezt a csirkés-sajtos verziót imádni fogod! A szaftos, krémes szósz, a cottage sajt és a fűszerek tökéletesen harmonizálnak egymással, és garantáltan nagy kedvenc lesz az asztalon. 🍝

 

Hozzávalók:

 

 

  • 300 g csirkemell

  • 1 teáskanál só

  • Cajun fűszerkeverék

  • 1–2 evőkanál olívaolaj

  • pár csepp citromlé

  • 1 kisebb fej vöröshagyma

  • 3–4 gerezd fokhagyma

  • 300 g cottage sajt

  • 200 ml tejszín

  • parmezán és edami sajt ízlés szerint

  • lasagne lapok


 

Elkészítés:

 

  1. Pácolás – Kockázd fel a csirkemellet, sózd meg, majd szórd rá a Cajun fűszerkeveréket. Adj hozzá pár csepp citromlevet és olívaolajat, keverd jól össze, és hagyd pár percet állni.

  2. Elősütés – Egy serpenyőben gyorsan pirítsd át a csirkét. Nem kell teljesen átsütni, hiszen a sütőben még sülni fog.

  3. Szósz alap – A visszamaradt olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát.

  4. Krémesítés – Öntsd rá a tejszínt, majd keverd bele a cottage sajtot. Ízlés szerint szórhatsz még hozzá egy kevés Cajun fűszert is. Pár perc alatt sűrítsd be a szószt.

  5. Vissza a csirke – Tedd vissza a húst a szószba, szórj hozzá reszelt parmezánt és keverd jól át.

  6. Lasagne összeállítása – Egy hőálló tál aljára tegyél a szószból, majd helyezd rá a lasagne lapokat (én elő is főztem, de nem kötelező). Ismételd a rétegezést addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére bőven szórj reszelt sajtot.

  7. Sütés – Tedd a 180 °C-ra előmelegített sütőbe kb. 25 percre, amíg a teteje aranybarnára sül. Jó étvágyat! 


Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.