Nagyon szeretem a wokban készült ételeket, hiszen nem kell órákat a konyhában tölteni, mégis olyan fogást készíthetsz, ami igazi éttermi hangulatot hoz otthonra. 🥢
Ez a Lo Mein recept is pont ilyen: gyors, sokoldalú és ellenállhatatlanul finom! 😍
Hozzávalók:
-
250 g száraztészta (pl. Long Life Brand tojásos kínai tészta)
- 400 g csirkemell vagy combfilé
Páchoz:
-
4 evőkanál világos szójaszósz
-
2 evőkanál Shaoxing bor
-
2 teáskanál sütőpor
-
2 evőkanál keményítő
-
só, fehérbors ízlés szerint
Zöldségekhez:
-
1 vöröshagyma
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
1 szál répa
-
káposzta
-
ízlés szerinti egyéb zöldségek
Szószhoz:
-
8 evőkanál világos szójaszósz
-
2–4 evőkanál sötét szójaszósz
-
4 evőkanál osztrigaszósz
-
4 teáskanál szezámolaj
-
4 teáskanál cukor
-
só, fehérbors ízlés szerint
-
olaj a sütéshez
Elkészítés:
-
A csirkét vágd fel vékony csíkokra, majd keverd össze a pác hozzávalóival és hagyd állni legalább 20 percig.
-
Főzd ki a tésztát, szűrd le, és tedd félre.
-
A tészta főzővizében főzd elő kb. 1 perc alatt a bepácolt csirkét, majd szedd ki és tedd félre.
-
Csíkozd fel a zöldségeket. Én általában káposztát, répát és hagymát szoktam használni, de tehetsz hozzá brokkolit, kápia paprikát, cukkinit, bambuszrügyet vagy gombát is.
-
Forrósítsd fel a wokot, önts bele olajat, és pirítsd meg a zöldségeket kb. 3-4 perc alatt.
-
Öntsd rá az előre elkészített szószt, tedd hozzá a főtt tésztát és a csirkét, majd az egészet nagy lángon, folyamatos forgatással süsd össze, amíg minden átforrósodik és összeérnek az ízek.
-
Tálald forrón egy kevés apróra vágott újhagymával megszórva. Jó étvágyat! 🥰