Csirkés Lo Mein 🍜

Csirkés Lo Mein 🍜

Nagyon szeretem a wokban készült ételeket, hiszen nem kell órákat a konyhában tölteni, mégis olyan fogást készíthetsz, ami igazi éttermi hangulatot hoz otthonra. 🥢

 

Ez a Lo Mein recept is pont ilyen: gyors, sokoldalú és ellenállhatatlanul finom! 😍

 

Hozzávalók:

 

  • 250 g száraztészta (pl. Long Life Brand tojásos kínai tészta)

  • 400 g csirkemell vagy combfilé

Páchoz:

  • 4 evőkanál világos szójaszósz

  • 2 evőkanál Shaoxing bor 

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 2 evőkanál keményítő

  • só, fehérbors ízlés szerint

Zöldségekhez:

  • 1 vöröshagyma

  • 1-2 gerezd fokhagyma

  • 1 szál répa

  • káposzta

  • ízlés szerinti egyéb zöldségek

Szószhoz:

  • 8 evőkanál világos szójaszósz

  • 2–4 evőkanál sötét szójaszósz

  • 4 evőkanál osztrigaszósz

  • 4 teáskanál szezámolaj

  • 4 teáskanál cukor

  • só, fehérbors ízlés szerint

  • olaj a sütéshez


 

 

Elkészítés:

 

  1. A csirkét vágd fel vékony csíkokra, majd keverd össze a pác hozzávalóival és hagyd állni legalább 20 percig.

  2. Főzd ki a tésztát, szűrd le, és tedd félre.

  3. A tészta főzővizében főzd elő kb. 1 perc alatt a bepácolt csirkét, majd szedd ki és tedd félre.

  4. Csíkozd fel a zöldségeket. Én általában káposztát, répát és hagymát szoktam használni, de tehetsz hozzá brokkolit, kápia paprikát, cukkinit, bambuszrügyet vagy gombát is.

  5. Forrósítsd fel a wokot, önts bele olajat, és pirítsd meg a zöldségeket kb. 3-4 perc alatt.

  6. Öntsd rá az előre elkészített szószt, tedd hozzá a főtt tésztát és a csirkét, majd az egészet nagy lángon, folyamatos forgatással süsd össze, amíg minden átforrósodik és összeérnek az ízek.

  7. Tálald forrón egy kevés apróra vágott újhagymával megszórva. Jó étvágyat! 🥰

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.