Dupla sajtos, szalonnás karaj – a hétvégi ebéd sztárja 😍

Dupla sajtos, szalonnás karaj – a hétvégi ebéd sztárja 😍

Ha unod a száraz karajt, próbáld ki ezt az extrán szaftos, sajtos változatot! 😋

A ropogós kolozsvári szalonna, a fűszeres tejszínes szósz és a kétféle sajt együtt ellenállhatatlan kombinációt alkot. Gyors, kiadós, és egy igazi hétvégi kedvenc lehet belőle!


Hozzávalók:

  • 3–4 szelet karaj

  • Pecsenye fűszerkeverék ízlés szerint

  • 200 g kolozsvári szalonna

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 200–250 ml 30%-os főzőtejszín

  • Reszelt sajt ízlés szerint

  • 3–4 db ömlesztett sajt (pl. Maci sajt)


 

Elkészítés:

 

  1. Kockázd fel a szalonnát, és pirítsd ropogósra egy serpenyőben, majd szedd ki egy tányérra.

  2. A visszamaradt zsírban pirítsd meg a karajszeletek mindkét oldalát. Oldalanként 1-1 perc elég. Közben fűszerezd őket Pecsenye fűszerrel. Ha megpirultak, szedd ki őket is.

  3. A serpenyőbe dobd bele az apróra vágott vöröshagymát és párold üvegesre, aztán add hozzá a zúzott fokhagymát is. Pirítsd illatosra.

  4. Öntsd fel a tejszínnel, és add hozzá az ömlesztett sajtot. Ízesítsd egy kis Pecsenyefűszerrel. Ez nem csak mennyei ízt, de szép színt is ad a szósznak.

  5. Tedd vissza a pirított szalonnát a szószba, utána pedig a karaj szeleteket is, és jól forgasd meg őket benne, hogy mindenhol bevonja.

  6. Szórd meg ízlés szerint reszelt sajttal.

  7. Tedd 160 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 15 percig, amíg a sajt szépen ráolvad és megpirul.

  8. Tálald sült krumplival, krumplipürével vagy akár rizzsel.

 

Ha egyszer kipróbálod, biztosan nem marad belőle. 😉 Jó étvágyat!

 

A receptes videót itt találod:

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7535850165752581398

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.