Ha unod a száraz karajt, próbáld ki ezt az extrán szaftos, sajtos változatot! 😋
A ropogós kolozsvári szalonna, a fűszeres tejszínes szósz és a kétféle sajt együtt ellenállhatatlan kombinációt alkot. Gyors, kiadós, és egy igazi hétvégi kedvenc lehet belőle!
Hozzávalók:
-
3–4 szelet karaj
-
Pecsenye fűszerkeverék ízlés szerint
-
200 g kolozsvári szalonna
-
1 fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
200–250 ml 30%-os főzőtejszín
-
Reszelt sajt ízlés szerint
-
3–4 db ömlesztett sajt (pl. Maci sajt)
Elkészítés:
-
Kockázd fel a szalonnát, és pirítsd ropogósra egy serpenyőben, majd szedd ki egy tányérra.
-
A visszamaradt zsírban pirítsd meg a karajszeletek mindkét oldalát. Oldalanként 1-1 perc elég. Közben fűszerezd őket Pecsenye fűszerrel. Ha megpirultak, szedd ki őket is.
-
A serpenyőbe dobd bele az apróra vágott vöröshagymát és párold üvegesre, aztán add hozzá a zúzott fokhagymát is. Pirítsd illatosra.
-
Öntsd fel a tejszínnel, és add hozzá az ömlesztett sajtot. Ízesítsd egy kis Pecsenyefűszerrel. Ez nem csak mennyei ízt, de szép színt is ad a szósznak.
-
Tedd vissza a pirított szalonnát a szószba, utána pedig a karaj szeleteket is, és jól forgasd meg őket benne, hogy mindenhol bevonja.
-
Szórd meg ízlés szerint reszelt sajttal.
-
Tedd 160 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 15 percig, amíg a sajt szépen ráolvad és megpirul.
-
Tálald sült krumplival, krumplipürével vagy akár rizzsel.
Ha egyszer kipróbálod, biztosan nem marad belőle. 😉 Jó étvágyat!
A receptes videót itt találod: