Édesburgonyás mini tócsnik metélőhagymás mártogatóssal 😍

Édesburgonyás mini tócsnik metélőhagymás mártogatóssal 😍

Amikor hétvégi vacsorára kerestem inspirációt, a Nosalty oldalán találtam rá egy szuper receptre: édesburgonyás tócsni!

Rögtön megtetszett, mert egyszerű, mégis különleges, ráadásul nálunk mindenki szereti az ilyen ropogós, mártogathatós finomságokat. 🤤

Az eredeti verzióban bacon is került a tetejére, de mivel éppen nem volt otthon, nálam kimaradt. Az arányokon is picit változtattam, hogy jobban passzoljon az ízlésünkhöz. 😊

 

Hozzávalók:

 

A tócsnihoz:

 

  • 2 közepes édesburgonya

  • 1 nagyobb burgonya

  • 1 kisebb fej vöröshagyma

  • 3–4 tojás

  • kb. 5–6 evőkanál liszt (fokozatosan adagolva)

  • 1 teáskanál só

  • 1 teáskanál bors

  • 1 teáskanál pirospaprika

 

A krémhez:

 

  • 200 g ricotta (ha nincs, szerintem túróval is működik)

  • 100 g tejföl

  • 1 csokor friss metélőhagyma

  • só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

  1. A burgonyákat és a hagymát hámozd meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeld le. Ha szeretnéd, szórd meg kevés sóval, hagyd állni pár percig, majd nyomkodd ki a levét. (Én most ezt kihagytam.)

  2. Keverd hozzá a tojásokat, a fűszereket és fokozatosan a lisztet. A masszának lágy, de nem túl híg állagúnak kell lennie. Ha bizonytalan vagy, süss ki egy próbadarabot.

  3. Egy serpenyőben, közepes hőfokon, kevés olajon vagy zsíron süsd aranybarnára a tócsnik mindkét oldalát.

  4. Közben készítsd el a mártogatóst: a ricottát, a tejfölt és a metélőhagymát dolgozd össze aprítóban vagy turmixban, hogy selymes legyen. Ízlés szerint sózd, borsozd.

  5. A frissen sült tócsnikat tunkold a krémbe – egyszerű, de isteni! 🥰

 

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.