Egyszerű, gyors és elronthatatlan édesség, ami egy bögre forró teával szerintem az egyik legjobb őszi desszert. 🍂☕
Hozzávalók:
-
3- 4 nagyobb alma
-
2 db tojás
-
150 ml tej (lehet növényi is)
-
120 g finomliszt
-
1 csipet só
-
1 teáskanál sütőpor
-
kb 1 evőkanál cukor
- porcukor + fahéj keveréke
a forgatáshoz
-
olaj a sütéshez
Forgatáshoz:
-
porcukor + fahéj keveréke
Elkészítés:
-
Az almákat hámozd meg, magozd ki, és szeleteld fel kb. 0,5–1 cm vastag karikákra.
-
Egy tálba üss bele két tojást, öntsd hozzá a tejet és keverd el, aztán szórd hozzá a lisztet, sütőport, cukrot és a csipet sót (+ opcionálisan pici fahéjat).
-
Keverd sűrűbb palacsintatészta sűrűségű masszává.
-
Az almaszeleteket mártsd bele a tésztába, majd közepesen forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalukat.
-
Ha elkészültek, szedd ki őket egy pírtörlőre, majd hempergesd meg a fahéjas cukorban.
-
Tálalhatod önmagában, vaníliasodóval vagy akár fagylalttal. Jó étvágyat! 🥰