Fahéjas bundás alma 🍏

Fahéjas bundás alma 🍏

Egyszerű, gyors és elronthatatlan édesség, ami egy bögre forró teával szerintem az egyik legjobb őszi desszert. 🍂☕


Hozzávalók:

 

  • 3- 4 nagyobb alma

  • 2 db tojás

  • 150 ml tej (lehet növényi is)

  • 120 g finomliszt

  • 1 csipet só

  • 1 teáskanál sütőpor

  • kb 1 evőkanál cukor

  • porcukor + fahéj keveréke

    a forgatáshoz

  • olaj a sütéshez

 

Forgatáshoz:

  • porcukor + fahéj keveréke

 

 

Elkészítés:

 

  1. Az almákat hámozd meg, magozd ki, és szeleteld fel kb. 0,5–1 cm vastag karikákra.

  2. Egy tálba üss bele két tojást, öntsd hozzá a tejet és keverd el, aztán szórd hozzá a lisztet, sütőport, cukrot és a csipet sót (+ opcionálisan pici fahéjat).

  3. Keverd sűrűbb palacsintatészta sűrűségű masszává.

  4. Az almaszeleteket mártsd bele a tésztába, majd közepesen forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalukat.

  5. Ha elkészültek, szedd ki őket egy pírtörlőre, majd hempergesd meg a fahéjas cukorban.

  6. Tálalhatod önmagában, vaníliasodóval vagy akár fagylalttal. Jó étvágyat! 🥰

 

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.