Favágóleves – tartalmas, melengető egytálétel 🍲🪓

Favágóleves – tartalmas, melengető egytálétel 🍲🪓

A favágóleves igazi klasszikus: sűrű, tartalmas, laktató fogás, ami kenyérrel fogyasztva akár főételként is megállja a helyét. 😊

Gazdag húsban, zöldségekben, és ha tejfölös habarással készíted, még finomabb lesz. Tökéletes választás a hűvösebb napokra! 🤌

 

Hozzávalók:

 

  • 150 g szalonna

  • 500 g sertéslapocka

  • 1 fej vöröshagyma

  • 5 gerezd fokhagyma

  • 70 g sűrített paradicsom

  • 1 db nagy petrezselyemgyökér

  • 3 db közepes sárgarépa

  • 4–5 db kisebb krumpli

  • 250–300 g csiperke gomba

  • só, bors, őrölt kömény, pirospaprika

  • alaplé vagy víz

  • opcionálisan tejfölös habarás

 

 

Elkészítés:

 

  1. Pirítsd meg a szalonnát a saját zsírján, majd add hozzá a kockára vágott sertéslapockát, és pirítsd néhány percig.

  2. Dobd rá az apróra vágott hagymát, keverd össze, majd jöhet a zúzott fokhagyma és a sűrített paradicsom is.

  3. Fűszerezd pirospaprikával, őrölt köménnyel, sóval és borssal.

  4. Add hozzá a karikákra vágott petrezselyemgyökeret és sárgarépát, forgasd át, majd öntsd fel alaplével vagy vízzel.

  5. Főzd lefedve, amíg a zöldségek félig megpuhulnak, majd tedd bele a felkockázott burgonyát.

  6. 6–7 perc főzés után tedd bele a gombát, és főzd készre az egészet.

  7. Készítsd el a tejfölös habarást: keverd simára a tejfölt a liszttel, hogy teljesen csomómentes legyen.

  8. Hőkiegyenlítés: merj egy-két merőkanálnyit a forró levesből, és keverd a tejfölös-lisztes keverékhez.

  9. Öntsd vissza a levesbe, majd rövid ideig főzd, csak annyira, hogy besűrűsödjön. Ne forrald erősen, különben a tejföl kicsapódhat.

  10. Tálald friss kenyérrel – laktató, melengető fogás, amely akár főételként is megállja a helyét. Jó étvágyat! 🥰

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.