Ha egy igazán krémes, pikáns és karakteres mártogatósra vágysz, ami pillanatok alatt elvarázsolja a vendégeket (vagy csak téged egy hosszú nap után), akkor ezt a fetás sült paprikakrémet neked találták ki!
A sült paprika édeskés füstössége tökéletesen harmonizál a sós fetával és a joghurt krémességével!😍
Hozzávalók:
-
2 db kápia paprika
-
200 g feta sajt
-
175 g görög joghurt
-
1–2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál pirospaprika
-
chili pelyhek ízlés szerint
-
2 evőkanál olívaolaj
-
2 evőkanál fehérborecet
Elkészítés:
-
A kápia paprikákat 180°C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig, amíg a héjuk szépen felhólyagosodik és megfeketedik egy kicsit.
-
A megsült paprikák héját távolítsd el és csumázzuk ki őket.
-
A hámozott sült paprikát a többi hozzávalóval együtt – feta, joghurt, fokhagyma, fűszerek, ecet és olívaolaj - egy botmixerrel pürésítsd.
-
Kóstoltold meg, és ha kell, még egy kis chilivel vagy sóval igazíthatsz rajta.
Tipp tálaláshoz:
Friss pitával, ropogós kenyérrel vagy zöldségekkel tálalva isteni! Hűtőben pár órát pihenve még jobban összeérnek az ízek. Jó étvágyat! ☺️
A receptes videót itt találod 👇