Házi lángos recept – pénztárcakímélő nyári kedvenc 😍

Házi lángos recept – pénztárcakímélő nyári kedvenc 😍

Ha idén nem szeretnél ezreket költeni a strandbüfékben, süsd meg otthon a tökéletes lángost! 😋

 

Hozzávalók (kb. 8–10 darabhoz)

 

  • 500 g finomliszt

  • 20 g friss élesztő

  • 1 csapott teáskanál cukor

  • 3–3,5 dl langyos tej vagy víz

  • Só ízlés szerint (kb. 1 csapott evőkanál)

  • Olaj a sütéshez

(A feltétekből ízlés szerint válassz: fokhagymás víz, tejföl, sajt stb.)

 

Elkészítés 

  1. Futtasd fel az élesztőt:
    Keverd el a cukrot a langyos tejjel vagy vízzel, morzsold bele az élesztőt, majd hagyd kb. 10 percig állni, amíg buborékozni nem kezd.

  2. Készítsd el a tésztát:
    Szórd a lisztet egy nagy tálba, add hozzá a sót, majd öntsd rá a felfutott élesztőt és a maradék folyadékot.

  3. Gyúrd simára:
    Dolgozd össze a tésztát, amíg közepesen lágy lesz. Ha túl tömör, adj hozzá egy pici vizet; ha túl lágy, szórj még hozzá lisztet.

  4. Keleszd meg:
    Fedd le a tálat, és hagyd meleg helyen kelni kb. 45–60 percig, amíg a duplájára nem nő.

  5. Formázd a lángosokat:
    Olajos kézzel tépj tenyérnyi darabokat a tésztából és formázz belőlük gombócokat.

  6. Pihentesd újra:
    Tedd a gombócokat egy kevés olajjal vékonyan megkent tálcára vagy sütőpapírra, és hagyd kelni még 10–15 percig.

  7. Formázás és sütés:
    Melegíts olajat egy mélyebb serpenyőben vagy lábasban közepes hőfokon. A gombócokat olajos kézzel formázd meg: tedd a tenyeredre és kezd el széthúzkálni. Süsd a lángosok mindkét oldalát kb. 1–1,5 percig, amíg szép aranybarna nem lesz. 

  8. Tálald frissen:
    Tálald kedvenc feltéteddel! Nálunk a fokhagymás-tejfölös-sajtos a nyerő! 😁

 

A receptes videót itt találod 👇

 https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7384825365589396769

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.