Puha, friss pita otthon – egyszerűbb, mint gondolnád! 🫓

Puha, friss pita otthon – egyszerűbb, mint gondolnád! 🫓

Ha Görögország 🏛️ ízeit szeretnéd becsempészni a konyhádba, a frissen sült pita a tökéletes választás!

Ez a puha, könnyű kenyérféle szinte mindenhez passzol: eheted gyrossal, tzatzikivel, friss salátákkal, vagy akár meg is töltheted, mint egy tortillát. 🫓🥗

A legjobb benne, hogy otthon is nagyon egyszerű elkészíteni – semmi extra alapanyag nem kell hozzá. Ebbe a receptbe például joghurt sem kerül, mégis fantasztikusan puha és jó állagú lesz! 😍

 

 

Hozávaló 4 darabhoz:

 

  • 480 ml langyos víz
  • 14 g száraz élesztő
  • 17 g teáskanál cukor
  • 750 g liszt
  • 15 g só

 

 

 

Elkészítés:

 

  1. Keverd el a langyos vizet, a száraz élesztőt és a cukrot. Felfuttatni nem szükséges.
  2. A liszthez adj sót, keverd el, majd öntsd hozzá az élesztős vizet, és gyúrj belőle lágy tésztát. Lisztezett felületen picit dolgozd is át, hogy szép sima legyen.
  3. Letakarva keleszd kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő. 
  4. Oszd a tésztát 4 részre (vagy 6, ha kisebb darabokat szeretnél), formázz belőle gombócokat. Ezeket ismét keleszd letakarva 10 percig, majd nyújtsd ki a serpenyő méretére.
  5. Süsd forró, száraz serpenyőben 1-2 percig oldalanként, amíg felpuffad és enyhén megpirul. Ha a kerámia serpenyőben készíted, közepes hőfok elegendő, és minden darab után töröld ki belőle a lisztet! 

 

 

A receptes videót itt találod 👇

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7539565686742453506

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.