Tigrisrákos ázsiai tészta 🦐

Tigrisrákos ázsiai tészta 🦐

Ha imádod az ázsiai konyhát, és valami igazán ízletes, gyorsan elkészíthető fogásra vágysz, akkor ez a recept épp neked való! 😍



 

Hozzávalók (2 adaghoz):

 

  • 200 g udon tészta

  • 300 g megtisztított tigrisrák (friss vagy felengedett-fagyasztott)

  • 2-3 evőkanál olaj ( napraforgó- vagy szezámolaj)

  • 2-3 gerezd fokhagyma (zúzva vagy finomra aprítva)

  • 1-2 cm gyömbér (lereszelve vagy finomra aprítva)
  • 150 g káposzta

 

A szószhoz:

 

  • 4 evőkanál világos szójaszósz

  • (opcionálisan 2-4 teáskanál sötét szójaszósz a színe miatt)

  • 1-1,5 evőkanál osztrigaszósz

  • 1 teáskanál cukor

  • 1/4 teáskanál só

  • 1/4 teáskanál frissen őrölt bors

  • 1 teáskanál keményítő (kukorica- vagy burgonyakeményítő)

  • 100 ml víz

 

 

 

Előkészítés:

 

Tészta:


Az udon tésztát öntsd le forró vízzel, hogy a szálak szétváljanak, majd szűrd le, és hagyd lecsepegni.

 

Szósz:


Egy tálkában keverd össze a világos szójaszószt, osztrigaszószt, cukrot, sót, borsot, keményítőt és a vizet. Ha szeretnél sötétebb színt, adj hozzá egy kevés sötét szójaszószt is. Tedd félre.


 


Elkészítés

 

  1. Hevíts 1-2 evőkanál olajat a wokban. A rákokat süsd oldalanként kb. 1-1 percig, amíg kívül rózsaszínek és enyhén pirultak lesznek (vigyázz, ne süsd túl!). Ezután szedd ki őket, és tedd félre.

  2. Ha szükséges, önts még egy kevés olajat a wokba, majd pirítsd meg benne a káposztát kb. 3-4 perc alatt.

  3. Add hozzá a zúzott fokhagymát és a gyömbért, és pirítsd további 15-30 másodpercig.

  4. Tedd bele a lecsepegtetett udon tésztát, és pirítsd kevergetve fél percig.

  5. Öntsd rá az előkészített szószt, majd tedd vissza a rákokat is a wokba. Keverd át alaposan, és főzd még 1-2 percig, amíg a szósz besűrűsödik, a rák teljesen átfő. Jó étvágyat! 🥰

 

A receptes videót itt találod:

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7525465329762602263

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.