Ha imádod az ázsiai konyhát, és valami igazán ízletes, gyorsan elkészíthető fogásra vágysz, akkor ez a recept épp neked való! 😍
Hozzávalók (2 adaghoz):
-
200 g udon tészta
-
300 g megtisztított tigrisrák (friss vagy felengedett-fagyasztott)
-
2-3 evőkanál olaj ( napraforgó- vagy szezámolaj)
-
2-3 gerezd fokhagyma (zúzva vagy finomra aprítva)
- 1-2 cm gyömbér (lereszelve vagy finomra aprítva)
- 150 g káposzta
A szószhoz:
-
4 evőkanál világos szójaszósz
-
(opcionálisan 2-4 teáskanál sötét szójaszósz a színe miatt)
-
1-1,5 evőkanál osztrigaszósz
-
1 teáskanál cukor
-
1/4 teáskanál só
-
1/4 teáskanál frissen őrölt bors
-
1 teáskanál keményítő (kukorica- vagy burgonyakeményítő)
-
100 ml víz
Előkészítés:
Tészta:
Az udon tésztát öntsd le forró vízzel, hogy a szálak szétváljanak, majd szűrd le, és hagyd lecsepegni.
Szósz:
Egy tálkában keverd össze a világos szójaszószt, osztrigaszószt, cukrot, sót, borsot, keményítőt és a vizet. Ha szeretnél sötétebb színt, adj hozzá egy kevés sötét szójaszószt is. Tedd félre.
Elkészítés
-
Hevíts 1-2 evőkanál olajat a wokban. A rákokat süsd oldalanként kb. 1-1 percig, amíg kívül rózsaszínek és enyhén pirultak lesznek (vigyázz, ne süsd túl!). Ezután szedd ki őket, és tedd félre.
-
Ha szükséges, önts még egy kevés olajat a wokba, majd pirítsd meg benne a káposztát kb. 3-4 perc alatt.
-
Add hozzá a zúzott fokhagymát és a gyömbért, és pirítsd további 15-30 másodpercig.
-
Tedd bele a lecsepegtetett udon tésztát, és pirítsd kevergetve fél percig.
-
Öntsd rá az előkészített szószt, majd tedd vissza a rákokat is a wokba. Keverd át alaposan, és főzd még 1-2 percig, amíg a szósz besűrűsödik, a rák teljesen átfő. Jó étvágyat! 🥰
A receptes videót itt találod: