Ha egy laktató, ízes és egyszerűen elkészíthető tésztareceptre vágysz, akkor ez a kolbászos - paradicsomos spagetti tökéletes választás. 🍅🧀
Elképesztően finom és krémes, ráadásul egy edényben elkészítheted, így kevés mosogatnivalóval jár.
Hozzávalók (2 személyre):
-
200 g spagetti
-
180 g friss paradicsom
-
100 g kolbász
-
3 gerezd fokhagyma
-
100 g sajtkrém
-
80 –100 ml tejszín (20-30%-os)
-
250 ml paradicsomkonzerv
-
só, bors, oregánó, bazsalikom, cukor ízlés szerint
-
kb. 600 ml víz
-
pici olaj a sütéshez
- mozzarella és parmezán a tálaláshoz
Elkészítés:
-
Egy nagy serpenyőben vagy edényben egy kis olajon pirítsd meg a karikákra vágott kolbászt 1–2 perc alatt.
-
Add hozzá a zúzott fokhagymát, kb. fél perc múlva pedig az apróra vágott paradicsomot, és süsd 2–3 percig, amíg kicsit összeesik.
-
Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet és a vizet, majd fűszerezd sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Én házi paradicsomszószt használtam, ami már tartalmazta ezeket a fűszereket.
-
Add hozzá a nyers spagettit, majd főzd fedő alatt, közepes lángon, időnként megkeverve, amíg majdnem kész lesz (kb. 10–12 perc).
-
A végén keverd hozzá a sajtkrémet és a tejszínt, főzd még 2–3 percig, amíg krémes állagot kapsz.
-
Tálaláskor szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
A receptes videót itt találod:
https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7546605555326930198