Kolbászos-paradicsomos spagetti 🍝

Kolbászos-paradicsomos spagetti 🍝

Ha egy laktató, ízes és egyszerűen elkészíthető tésztareceptre vágysz, akkor ez a kolbászos - paradicsomos spagetti tökéletes választás. 🍅🧀

 

Elképesztően finom és krémes, ráadásul egy edényben elkészítheted, így kevés mosogatnivalóval jár.

 

Hozzávalók (2 személyre):

 

  • 200 g spagetti

  • 180 g friss paradicsom

  • 100 g kolbász

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 100 g sajtkrém

  • 80 –100 ml tejszín (20-30%-os)

  • 250 ml paradicsomkonzerv

  • só, bors, oregánó, bazsalikom, cukor ízlés szerint

  • kb. 600 ml víz

  • pici olaj a sütéshez

  • mozzarella és parmezán a tálaláshoz

 

 


Elkészítés:

 

  1. Egy nagy serpenyőben vagy edényben egy kis olajon pirítsd meg a karikákra vágott kolbászt 1–2 perc alatt.

  2. Add hozzá a zúzott fokhagymát, kb. fél perc múlva pedig az apróra vágott paradicsomot, és süsd 2–3 percig, amíg kicsit összeesik.

  3. Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet és a vizet, majd fűszerezd sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Én házi paradicsomszószt használtam, ami már tartalmazta ezeket a fűszereket.

  4. Add hozzá a nyers spagettit, majd főzd fedő alatt, közepes lángon, időnként megkeverve, amíg majdnem kész lesz (kb. 10–12 perc).

  5. A végén keverd hozzá a sajtkrémet és a tejszínt, főzd még 2–3 percig, amíg krémes állagot kapsz.

  6. Tálaláskor szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

 

A receptes videót itt találod:

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7546605555326930198

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.