Vannak napok, amikor semmi bonyolultat nem kívánunk, csak valami egyszerű, szaftos, igazi „jólesős” kaját. Na, ez a kolbászos–tejszínes tészta pontosan ilyen. Annyira finom, hogy tuti elfogy, mielőtt kihűlne. 😍
Hozzávalók 2 főre:
-
150 g tészta
-
300 g olaszos kolbász
-
1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
-
3-4 gerezd fokhagyma (zúzva)
-
1 evőkanál sűrített paradicsom
-
300 ml tejszín (20 vagy 30%-os)
-
1 teáskanál oregánó
-
só ízlés szerint
-
2 merőkanálnyi a tészta főzővizéből
-
reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítés
-
Tedd fel főni a tésztát a csomagon lévő utasítások szerint.
-
Kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát.
-
Add hozzá a kolbászt, amiről előzőleg lehúztad bőrt. Dobd egészben a serpenyőbe, majd egy lapáttal törd apró darabokra és pirítsd meg.
-
Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, keverd át, majd add hozzá a sűrített paradicsomot is.
-
Öntsd fel tejszínnel és egy kevés főzővízzel, hogy krémes állagú szószt kapj.
-
Fűszerezd oregánóval és sóval, majd hagyd pár percig gyöngyözni, hogy az ízek összeérjenek.
-
Forgasd bele a kifőtt tésztát és ízlés szerint reszelt sajtot, majd alaposan keverd el, hogy mindenhol bevonja a szósz.
-
A tetejére tehetsz még egy kis reszelt sajtot, fedd le, vagy dobd be a sütőbe picit, hogy szépen ráolvadjon. Jó étvágyat! 🥰