Kolbászos-tejszínes tészta: a komfortkaja, ami mindig bejön 🍝🔥

Kolbászos-tejszínes tészta: a komfortkaja, ami mindig bejön 🍝🔥

Vannak napok, amikor semmi bonyolultat nem kívánunk, csak valami egyszerű, szaftos, igazi „jólesős” kaját. Na, ez a kolbászos–tejszínes tészta pontosan ilyen. Annyira finom, hogy tuti elfogy, mielőtt kihűlne. 😍

 

Hozzávalók 2 főre:

 

  • 150 g tészta

  • 300 g olaszos kolbász 

  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)

  • 3-4 gerezd fokhagyma (zúzva)

  • 1 evőkanál sűrített paradicsom

  • 300 ml tejszín (20 vagy 30%-os)

  • 1 teáskanál oregánó 

  • só ízlés szerint

  • 2 merőkanálnyi a tészta főzővizéből

  • reszelt sajt ízlés szerint

 


Elkészítés

 

  1. Tedd fel főni a tésztát a csomagon lévő utasítások szerint.

  2. Kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát.

  3. Add hozzá a kolbászt, amiről előzőleg lehúztad bőrt. Dobd egészben a serpenyőbe, majd egy lapáttal törd apró darabokra és pirítsd meg.

  4. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, keverd át, majd add hozzá a sűrített paradicsomot is.

  5. Öntsd fel tejszínnel és egy kevés főzővízzel, hogy krémes állagú szószt kapj.

  6. Fűszerezd oregánóval és sóval, majd hagyd pár percig gyöngyözni, hogy az ízek összeérjenek.

  7. Forgasd bele a kifőtt tésztát és ízlés szerint reszelt sajtot, majd alaposan keverd el, hogy mindenhol bevonja a szósz.

  8. A tetejére tehetsz még egy kis reszelt sajtot, fedd le, vagy dobd be a sütőbe picit, hogy szépen ráolvadjon. Jó étvágyat! 🥰

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.