Krémes lazacos tészta 🍝

Krémes lazacos tészta 🍝

Ha nincs sok időd főzni, ez a recept tökéletes: minden hozzávalót egy serpenyőbe teszel, beteszed a sütőbe, és 25 perc múlva kész is a laktató, krémes, lazaccal és feta sajttal készült fogás. Minimális előkészület, maximális boldogság!😍


Hozzávalók (2 főre)

 

  • 300 g lazacfilé

  • 120 g feta

  • 200 g paradicsom (kisebb kockákra vágva, vagy koktélparadicsom félbevágva)

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • Só, őrölt bors ízlés szerint

  • 150 g tészta

  • Opcionális: friss kapor vagy petrezselyem, valamint pár csepp citromlé a tálaláshoz

 

 

Elkészítés:

 

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (alu-felül sütés).

  2. Vágd kisebb darabokra a lazacot, kockázd fel a fetát és vágd félbe a koktélparadicsomot.

  3. Egy hőálló serpenyőbe vagy tálba tedd bele a lazacot, paradicsomot és a fetát. Sózd, borsozd ízlés szerint. A sóval vigyázz, mert a feta eleve sós.

  4. Mehet rá egy kis olívaolaj, de ne keverd össze teljesen, csak egyenletesen oszlasd el.

  5. Süsd kb. 20–25 percig, amíg a lazac átsül és a feta kissé megolvad.

  6. Villával nyomkodd össze a lazacot, paradicsomot és fetát, hogy krémes, szaftos keveréket kapj.

  7. Forgasd bele a leszűrt főtt tésztát, jól keverd össze, hogy mindent bevonjon a szósz.

  8. Opcionálisan friss kaporral, petrezselyemmel vagy egy kevés citromlével tálalhatod. Jó étvágyat! 🥰

 


Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.