Ha nincs sok időd főzni, ez a recept tökéletes: minden hozzávalót egy serpenyőbe teszel, beteszed a sütőbe, és 25 perc múlva kész is a laktató, krémes, lazaccal és feta sajttal készült fogás. Minimális előkészület, maximális boldogság!😍
Hozzávalók (2 főre)
-
300 g lazacfilé
-
120 g feta
-
200 g paradicsom (kisebb kockákra vágva, vagy koktélparadicsom félbevágva)
-
2 evőkanál olívaolaj
-
Só, őrölt bors ízlés szerint
-
150 g tészta
-
Opcionális: friss kapor vagy petrezselyem, valamint pár csepp citromlé a tálaláshoz
Elkészítés:
-
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (alu-felül sütés).
-
Vágd kisebb darabokra a lazacot, kockázd fel a fetát és vágd félbe a koktélparadicsomot.
-
Egy hőálló serpenyőbe vagy tálba tedd bele a lazacot, paradicsomot és a fetát. Sózd, borsozd ízlés szerint. A sóval vigyázz, mert a feta eleve sós.
-
Mehet rá egy kis olívaolaj, de ne keverd össze teljesen, csak egyenletesen oszlasd el.
-
Süsd kb. 20–25 percig, amíg a lazac átsül és a feta kissé megolvad.
-
Villával nyomkodd össze a lazacot, paradicsomot és fetát, hogy krémes, szaftos keveréket kapj.
-
Forgasd bele a leszűrt főtt tésztát, jól keverd össze, hogy mindent bevonjon a szósz.
-
Opcionálisan friss kaporral, petrezselyemmel vagy egy kevés citromlével tálalhatod. Jó étvágyat! 🥰