Ezt a receptet hetek óta újra és újra készítem, egyszerűen nem tudunk betelni vele! 😄
Gyors, krémes és nagyon finom – tökéletes hétköznapi ebéd vagy vacsora. 🍲
Hozzávalók (4 személyre)
-
4 konzerv fehér vajbab, lecsepegtetve
-
5 gerezd fokhagyma, zúzva
-
2–3 evőkanál olívaolaj
-
250–300 g friss paradicsom, kockára vágva
-
80-100 g bébispenót
-
200 g sűrített paradicsom
-
200 ml tejszín
-
egy kevés víz
-
só és Bella Italia fűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítés
-
Hevítsd fel az olajat egy edényben, rá jöhet a zúzott fokhagyma, amit piríts kb. egy percig, amíg illatozni nem kezd.
-
Add hozzá a friss paradicsomot, sózd meg, majd párold 3–4 percig, amíg kissé összeesik és kiengedi a levét.
-
Tedd bele a spenótot és a sűrített paradicsomot, keverd el alaposan, öntsd bele a tejszín, és ízesítsd a Bella Italia fűszerkeverékkel.
-
Keverd hozzá a lecsepegtetett vajbabot és fűszerezd, ha túl sűrűnek érzed, adj hozzá egy kevés vizet.
-
Főzd lefedve, alacsony lángon 10 percig, hogy az ízek igazán összeérjenek.
-
Kóstold meg, és ha kell, sózd, borsozd vagy adj hozzá még egy csipet olaszos fűszerkeveréket.
-
Tálald friss bagettel vagy párolt rizzsel! Jó étvágyat! 🥰
A receptes videót itt találod 👇