Krémes, vajbabos egytálétel 😊

Krémes, vajbabos egytálétel 😊

Ezt a receptet hetek óta újra és újra készítem, egyszerűen nem tudunk betelni vele! 😄
Gyors, krémes és nagyon finom – tökéletes hétköznapi ebéd vagy vacsora. 🍲


Hozzávalók (4 személyre)

 

  • 4 konzerv fehér vajbab, lecsepegtetve

  • 5 gerezd fokhagyma, zúzva

  • 2–3 evőkanál olívaolaj

  • 250–300 g friss paradicsom, kockára vágva

  • 80-100 g bébispenót

  • 200 g sűrített paradicsom

  • 200 ml tejszín

  • egy kevés víz 

  • só és Bella Italia fűszerkeverék ízlés szerint



Elkészítés

 

  1. Hevítsd fel az olajat egy edényben, rá jöhet a zúzott fokhagyma, amit piríts kb. egy percig, amíg illatozni nem kezd.

  2. Add hozzá a friss paradicsomot, sózd meg, majd párold 3–4 percig, amíg kissé összeesik és kiengedi a levét.

  3. Tedd bele a spenótot és a sűrített paradicsomot, keverd el alaposan, öntsd bele a tejszín, és ízesítsd a Bella Italia fűszerkeverékkel. 

  4. Keverd hozzá a lecsepegtetett vajbabot és fűszerezd, ha túl sűrűnek érzed, adj hozzá egy kevés vizet.

  5. Főzd lefedve, alacsony lángon 10 percig, hogy az ízek igazán összeérjenek.

  6. Kóstold meg, és ha kell, sózd, borsozd vagy adj hozzá még egy csipet olaszos fűszerkeveréket.

  7. Tálald friss bagettel vagy párolt rizzsel! Jó étvágyat! 🥰

 

A receptes videót itt találod 👇

 

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7486873752983112982

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.