Ha nem szeretsz főzni, vagy egyszerű, “nem lehet elrontani” fogásra vágysz, ez a recept tökéletes választás. Gyors, finom és laktató, akár hétköznapra, akár hétvégére. 😁
Hozzávalók (2–3 adaghoz)
-
500-600 g sertéstarja
-
6-7 közepes burgonya
-
1-2 db vöröshagyma
-
2–3 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál olaj
-
Só, bors, pirospaprika vagy Magyaros fűszerkeverék
-
Friss petrezselyem a tálaláshoz
-
Pici víz a sütéshez
Elkészítés
-
Pácold be a sertéstarját: dörzsöld be magyaros fűszerrel és egy kis olajjal.
-
Készítsd elő a zöldségeket: a krumplit vágd vastagabb karikákra, a hagymát szeleteld fel, a fokhagymát is vágd kisebb darabokra.
-
Rendezd el őket az edényben: ha van, tedd öntöttvas edénybe a krumplit és a hagymát, tehetsz bele néhány fokhagymát is, sózd, borsozd ízlésed szerint, majd locsold meg kevés olajjal és keverd össze.
-
Helyezd rá a bepácolt húsokat a zöldségekre, önts alá kevés vizet, és fedd le az edényt.
-
Süsd 180 °C-on kb. 60 percig.
-
Vedd le a fedőt, és pirítsd további 20-25 percig, hogy a hús szép kérget kapjon.
-
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel! Jó étvágyat! 🥰