Krumpliágyon sült sertéstarja 😍

Krumpliágyon sült sertéstarja 😍

Ha nem szeretsz főzni, vagy egyszerű, “nem lehet elrontani” fogásra vágysz, ez a recept tökéletes választás. Gyors, finom és laktató, akár hétköznapra, akár hétvégére. 😁

 

Hozzávalók (2–3 adaghoz)

 

  • 500-600 g sertéstarja

  • 6-7 közepes burgonya

  • 1-2 db vöröshagyma

  • 2–3 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olaj

  • Só, bors, pirospaprika vagy Magyaros fűszerkeverék

  • Friss petrezselyem a tálaláshoz

  • Pici víz a sütéshez

 





 Elkészítés

 

  1. Pácold be a sertéstarját: dörzsöld be magyaros fűszerrel és egy kis olajjal. 

  2. Készítsd elő a zöldségeket: a krumplit vágd vastagabb karikákra, a hagymát szeleteld fel, a fokhagymát is vágd kisebb darabokra.

  3. Rendezd el őket az edényben: ha van, tedd öntöttvas edénybe a krumplit és a hagymát, tehetsz bele néhány fokhagymát is, sózd, borsozd ízlésed szerint, majd locsold meg kevés olajjal és keverd össze.

  4. Helyezd rá a bepácolt húsokat a zöldségekre, önts alá kevés vizet, és fedd le az edényt.

  5. Süsd 180 °C-on kb. 60 percig.

  6. Vedd le a fedőt, és pirítsd további 20-25 percig, hogy a hús szép kérget kapjon.

  7. Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel! Jó étvágyat! 🥰

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.