Kung Pao csirke - a kínai büfék sztárja! 😍

Kung Pao csirke - a kínai büfék sztárja! 😍

Kung pao csirke wokban 🥢


Gyors, fűszeres és ízekben gazdag kínai klasszikus, amit otthon is villámgyorsan elkészíthetsz! 🥰


A mogyoró ropogós, a csirke omlós, a szósz pedig sűrű és ragacsos – tökéletes vacsora egy kis főtt rizzsel.

 

Hozzávalók:

 

A páchoz:

 

  • 650 g csirkemell, csíkokra vágva

  • 1 tojásfehérje

  • 16 g kukoricakeményítő

  • só (kb. 2 tk)

  • fehérbors (½ tk)

A szószhoz:

 

  • 60 g szójaszósz

  • 25 g rizsecet

  • 20 g cukor

  • 100 ml víz

  • 15 g kukoricakeményítő

Pirításhoz és ízesítéshez:

 

  • 4–5 evőkanál étolaj

  • 2 marék földimogyoró

  • 1 csokor újhagyma zöldje, felkarikázva

  • 5–6 gerezd fokhagyma, zúzva

  • 1,3 ek friss reszelt gyömbér

 

Elkészítés:

 

  1. Keverd össze a csirkecsíkokat a sóval, fehérborssal, keményítővel és tojásfehérjével.
    Pihentesd 15 percig.
  2. Közben egy tálban simára kevered a szósz hozzávalóit: víz, keményítő, cukor, rizsecet és szójaszósz.
  3. Hevíts fel egy kevés olajat a wokban vagy nagyobb serpenyőben.
    Pirítsd meg a mogyorót pár perc alatt, amíg aranybarna lesz, majd szedd ki és tedd félre. Vigyázz, hogy meg ne égjen!
  4. Ugyanebben az olajban süsd meg a bepácolt csirkét magas hőfokon 3–4 perc alatt, amíg minden oldala kifehéredik és kissé megpirul.
  5. Add hozzá a zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért és az újhagyma zöldjét.
    Pirítsd fél percig, hogy felszabaduljanak az illatok.
  6. Tedd vissza a mogyorót a wokba, öntsd rá a szószt, és keverd át alaposan.
    Főzd még 1–2 percig, amíg a szósz besűrűsödik, és szépen bevonja a csirkét.

 

Nagyon finom, karakteres ízvilágú fogás, amit biztosan újra el fogsz készíteni.
Rizzsel az igazi – próbáld ki, és írd meg, hogy ízlett! 🍛

 

A receptes videót itt találod:

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7524311051194649878

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.