Kung pao csirke wokban 🥢
Gyors, fűszeres és ízekben gazdag kínai klasszikus, amit otthon is villámgyorsan elkészíthetsz! 🥰
A mogyoró ropogós, a csirke omlós, a szósz pedig sűrű és ragacsos – tökéletes vacsora egy kis főtt rizzsel.
Hozzávalók:
A páchoz:
-
650 g csirkemell, csíkokra vágva
-
1 tojásfehérje
-
16 g kukoricakeményítő
-
só (kb. 2 tk)
-
fehérbors (½ tk)
A szószhoz:
-
60 g szójaszósz
-
25 g rizsecet
-
20 g cukor
-
100 ml víz
-
15 g kukoricakeményítő
Pirításhoz és ízesítéshez:
-
4–5 evőkanál étolaj
-
2 marék földimogyoró
-
1 csokor újhagyma zöldje, felkarikázva
-
5–6 gerezd fokhagyma, zúzva
-
1,3 ek friss reszelt gyömbér
Elkészítés:
- Keverd össze a csirkecsíkokat a sóval, fehérborssal, keményítővel és tojásfehérjével.
Pihentesd 15 percig. - Közben egy tálban simára kevered a szósz hozzávalóit: víz, keményítő, cukor, rizsecet és szójaszósz.
- Hevíts fel egy kevés olajat a wokban vagy nagyobb serpenyőben.
Pirítsd meg a mogyorót pár perc alatt, amíg aranybarna lesz, majd szedd ki és tedd félre. Vigyázz, hogy meg ne égjen! - Ugyanebben az olajban süsd meg a bepácolt csirkét magas hőfokon 3–4 perc alatt, amíg minden oldala kifehéredik és kissé megpirul.
- Add hozzá a zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért és az újhagyma zöldjét.
Pirítsd fél percig, hogy felszabaduljanak az illatok. - Tedd vissza a mogyorót a wokba, öntsd rá a szószt, és keverd át alaposan.
Főzd még 1–2 percig, amíg a szósz besűrűsödik, és szépen bevonja a csirkét.
Nagyon finom, karakteres ízvilágú fogás, amit biztosan újra el fogsz készíteni.
Rizzsel az igazi – próbáld ki, és írd meg, hogy ízlett! 🍛
A receptes videót itt találod: