Kolbászos-cukkinis lecsó 🥘

Kolbászos-cukkinis lecsó 🥘

Ha nyár, akkor lecsó!

Ez a kolbászos-cukkinis változat is nagyon finom, laktató és gyors, ráadásul tökéletesen kihasználja a szezon zöldségeit egy szaftos, fűszeres egytálételben.

 


Hozzávalók 

 

  • 250–300 g grillkolbász, felkarikázva

  • 2 db piros kaliforniai paprika, felcsíkozva

  • 2 közepes cukkini, karikára vagy félkarikára vágva

  • 1 nagy fej vöröshagyma, felkockázva

  • 2–3 gerezd fokhagyma, zúzva vagy reszelve

  • 1 konzerv (400 g) aprított paradicsom

  • 2–3 evőkanál olaj (pl. napraforgó vagy olíva)

  • 2 teáskanál Balkán fűszerkeverék

  • só, ízlés szerint

  • pici víz, ha szükséges

 

Elkészítés:

 

  1. Hevíts fel egy kevés olajat egy nagyobb edényben vagy serpenyőben.

  2. Karikázd fel a cukkinit, és pirítsd addig, amíg kap egy kis színt, ezután szedd ki és tedd félre.

  3. Ugyanebben az edényben pirítsd meg a karikára vágott kolbászt is, majd ezt is szedd ki egy tányérra.

  4. Dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, és pirítsd együtt 3–4 percig.

  5. Add hozzá a zúzott fokhagymát és sózd ízlésed szerint.

  6. Öntsd rá a konzerv aprított paradicsomot, keverj bele 2 teáskanál Balkán fűszerkeveréket.

  7. Keverd jól össze, fedd le, és főzd 8 percig, hogy az ízek összeérjenek.

  8. Ezután tedd vissza a cukkinit és a kolbászt is az edénybe, keverd össze, fedd le újra, és párold további 6 percig.

  9. A zöldségek így megpuhulnak, de még enyhén roppanósak maradnak.

  10. Kóstold meg, és ha még szükséges, fűszerezd ízlésed szerint.

 

Tálalhatod friss kenyérrel, pirítóssal, bulgurral vagy rizzsel – ahogy csak szeretnéd. Jó étvágyat! 🌶️ 

 

A receptes videót itt találod:

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7525063694980582678

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.