Szeretnék most megosztani veletek egy receptet, ami egyszerű, laktató, olcsó és nagyon finom, közben pedig felhívnám a figyelmeteket a Segítek egy családot alapítványra.
Az alapítvány segítségével közvetlenül támogathatunk rászoruló családokat – élelmiszerrel, ruhaadományokkal vagy akár pénzadománnyal – és biztosak lehetünk benne, hogy az adományunk valóban oda kerül, ahova szántuk.
Ha szeretnétek ti is segíteni, látogassatok el az alapítvány weboldalára, és válasszatok egy családot, akinek örömet szereznétek.
Még a legkisebb segítség is hatalmas változást hozhat. ❤️
Olcsó, házias és finom: Lecsós nokedli 🍛
Ha kevés alapanyagból szeretnél meleg és kiadós ételt összedobni, akkor ez a recept szuper választás lehet.🥰
Hozzávalók (3 adaghoz)
A nokedlihez:
-
400 g finomliszt
-
1 db tojás
-
kb. 300 ml víz
-
csipet só
A lecsóhoz:
-
1 db vöröshagyma
-
2-3 gerezd fokhagyma
-
4 db tv paprika
-
kb. 300 g paradicsom
-
ízlés szerint kolbász, virsli vagy szalonna (10–15 dkg, el is hagyható)
-
2 evőkanál olaj vagy zsír
-
só, bors, pirospaprika, örölt kömény ízlés szerint
- víz
Elkészítés
-
A kolbászt karikázd fel és egy edényben kevés olajon pirítsd meg. Ha elkészült, szedd ki és tedd félre.
-
A maradék zsiradékon dinszteld meg a finomra vágott hagymát, majd add hozzá a fokhagymát is.
-
Mehet hozzá a paprika, aztán fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, őrölt köménnyel, utána tedd bele a feldarabolt paradicsomot is.
-
Szórd meg pirospaprikával, keverd el, és öntsd fel egy kevés vízzel. Lefedve főzd puhára.
-
Közben készítsd el a nokedlit: a lisztet, a tojást, a sót és a vizet keverd simára, majd szaggasd lobogó, sós vízbe. A kész nokedlit szűrd le és keverd össze a lecsóval.
-
Végül tedd vissza az edénybe a pirított kolbászt, forgasd át, szórd meg friss petrezselyemmel és már lehet is tálalni.
Tipp
-
Ha szeretnéd még olcsóbban elkészíteni, a kolbászt nyugodtan hagyd ki, vagy cseréld pár karika virslire.
-
Sok rászoruló család kap konzerv élelmiszert, ezért akár konzerv lecsóból is el lehet készíteni ezt az ételt. Egy kis fokhagymával és fűszerrel viszont érdemes felturbózni.
Próbáljátok ki ti is, akár kolbásszal, akár anélkül! Jó étvágyat! 😊