Ez a desszert akkor jön jól, ha nincs kedved sütni, de valami édesre vágysz.😁 Villámgyors, egyszerű, és még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá.
Tökéletes választás, ha nem akarsz nagy adagot készíteni.
Hozzávalók:
-
250 g mascarpone
-
100 ml habtejszín (hűtött)
-
1-2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
-
vanília őrlemény
-
kávé vagy kávélikőr a piskóták átitatásához
-
kakaópor a tetejére szórva
-
1 csomag piskóta (200 g)
Elkészítés:
-
A tejszínt verd habbá.
-
A mascarponét keverd simára a porcukorral, és a vanília őrleménynel, majd óvatosan forgasd bele a tejszínhabot.
-
Mártsd a piskótákat gyorsan a kihűlt kávéba, de ne áztasd el!
-
Kanalazz egy kevés krémet egy piskótára, nyomj rá egy másikat, és tedd hűtőbe kb. 1-2 órára, hogy a piskóta megpuhuljon.
-
Szórd meg kakaóporral vagy reszelt étcsokival. Jó étvágyat! 🥰
A receptes videót itt találod: