Mese almás 🍏🍎

Mese almás 🍏🍎

Ahogy közeledik az ősz, semmi sem esik jobban, mint egy illatos, frissen sült almás pite.🥧

Ez a süti nemcsak finom, hanem egy kis időutazás is, mivel egy százéves recept alapján készítettem el. 😊

 

Hozzávalók (kis tepsihez, 22x22 cm):

 

  • 500 g finomliszt

  • 1 csomag sütőpor

  • csipet só

  • 200 g cukor

  • 1 egész tojás

  • 150 g zsír

  • 200 ml tejföl

  • tojássárgája a lekenéshez

  • 1 kg alma (ízlés szerint cukor és fahéj)

 


 

Elkészítés:

 

  1. Készítsd elő a tésztát – Szórd a liszthez a sót és a cukrot, majd add hozzá a zsírt, és dolgozd morzsásra.

  2. Keverd hozzá a tojást és a tejfölt – Dolgozd sima tésztává.

  3. Pihentesd a tésztát – Vágd ketté, és az egyik részt tedd félre, amíg elkészíted a tölteléket.

  4. Reszeld le az almát, majd ízesítsd cukorral és fahéjjal ízlés szerint.

  5. Rendezd a tésztát a tepsibe – Nyomkodd bele az egyik tésztalapot, simítsd el, majd szúrkald meg villával.

  6. Tedd rá az almás tölteléket, majd helyezd rá a másik tésztalapot, villával szúrkald meg a tetejét.

  7. Kend le tojássárgájával és tedd előmelegített sütőbe 180 °C-ra, és süsd kb. 30 percig.

  8. Hagyd kihűlni, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral. Jó étvágyat! 🥰


Vissza a blogba

2 hozzászólás

Hát 50dkg lisztből vastag lesz a tészta. Elkészítettem.

EMILIA Plazzeriano

Nagyon jól néz ki

Beáta Husveth

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.