Ahogy közeledik az ősz, semmi sem esik jobban, mint egy illatos, frissen sült almás pite.🥧
Ez a süti nemcsak finom, hanem egy kis időutazás is, mivel egy százéves recept alapján készítettem el. 😊
Hozzávalók (kis tepsihez, 22x22 cm):
-
500 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
csipet só
-
200 g cukor
-
1 egész tojás
-
150 g zsír
-
200 ml tejföl
-
tojássárgája a lekenéshez
- 1 kg alma (ízlés szerint cukor és fahéj)
Elkészítés:
-
Készítsd elő a tésztát – Szórd a liszthez a sót és a cukrot, majd add hozzá a zsírt, és dolgozd morzsásra.
-
Keverd hozzá a tojást és a tejfölt – Dolgozd sima tésztává.
-
Pihentesd a tésztát – Vágd ketté, és az egyik részt tedd félre, amíg elkészíted a tölteléket.
-
Reszeld le az almát, majd ízesítsd cukorral és fahéjjal ízlés szerint.
-
Rendezd a tésztát a tepsibe – Nyomkodd bele az egyik tésztalapot, simítsd el, majd szúrkald meg villával.
-
Tedd rá az almás tölteléket, majd helyezd rá a másik tésztalapot, villával szúrkald meg a tetejét.
-
Kend le tojássárgájával és tedd előmelegített sütőbe 180 °C-ra, és süsd kb. 30 percig.
-
Hagyd kihűlni, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral. Jó étvágyat! 🥰
2 hozzászólás
Hát 50dkg lisztből vastag lesz a tészta. Elkészítettem.
Nagyon jól néz ki