Olaszos tarhonya 😍

Olaszos tarhonya 😍

Ma olyan alapanyagokból főztem, amiket már mindenképp el kellett használni, így született meg ez az olaszos tarhonya. 😊

 

Olyan, mintha a tarhonya és az olasz rizottó találkozott volna – krémes, ízes, egyszerű, mégis ellenállhatatlan! Ha szereted az olaszos ízeket vagy a rizottót, ezt mindenképp próbáld ki!

 

Hozzávalók 2 főre:

 

  • 250 g tarhonya

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 kisebb vöröshagyma, apróra vágva

  • 2-3 gerezd fokhagyma, zúzva

  • 1 közepes paradicsom, felkockázva

  • 5 evőkanál paradicsomszósz (házi vagy bolti, az enyém házi)

  • kb. 500 ml víz

  • 1-2 teáskanál Bella Italia (olaszos fűszerkeverék)

  • reszelt parmezán ízlés szerint

  • mozzarella szeletek ízlés szerint

  • friss bazsalikom ízlés szerint


 

 

Elkészítés

 

  1. Pirítsd meg a tarhonyát egy kis olívaolajon, amíg aranybarna színt nem kap.

  2. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pirítsd 1-2 percig.

  3. Keverd bele a felkockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát.

  4. Öntsd hozzá a paradicsomszószt, majd alaposan keverd össze.

  5. Öntsd fel forró vízzel, és ízesítsd az olasz fűszerkeverékkel, illetve sózd ízlésed szerint.

  6. Főzd lefedve, amíg a tarhonya teljesen megpuhul.

  7. Végül szórd meg reszelt parmezánnal, és keverd alaposan át, hogy krémes állagot kapjon.

  8. Díszítsd mozzarella szeletekkel és friss bazsalikommal. Jó étvágyat! 🥰

 

A receptes videót itt találod:

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7538094450686446870

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.