Ma olyan alapanyagokból főztem, amiket már mindenképp el kellett használni, így született meg ez az olaszos tarhonya. 😊
Olyan, mintha a tarhonya és az olasz rizottó találkozott volna – krémes, ízes, egyszerű, mégis ellenállhatatlan! Ha szereted az olaszos ízeket vagy a rizottót, ezt mindenképp próbáld ki!
Hozzávalók 2 főre:
-
250 g tarhonya
-
2 evőkanál olívaolaj
-
1 kisebb vöröshagyma, apróra vágva
-
2-3 gerezd fokhagyma, zúzva
-
1 közepes paradicsom, felkockázva
-
5 evőkanál paradicsomszósz (házi vagy bolti, az enyém házi)
-
kb. 500 ml víz
-
1-2 teáskanál Bella Italia (olaszos fűszerkeverék)
-
reszelt parmezán ízlés szerint
-
mozzarella szeletek ízlés szerint
-
friss bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
-
Pirítsd meg a tarhonyát egy kis olívaolajon, amíg aranybarna színt nem kap.
-
Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pirítsd 1-2 percig.
-
Keverd bele a felkockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát.
-
Öntsd hozzá a paradicsomszószt, majd alaposan keverd össze.
-
Öntsd fel forró vízzel, és ízesítsd az olasz fűszerkeverékkel, illetve sózd ízlésed szerint.
-
Főzd lefedve, amíg a tarhonya teljesen megpuhul.
-
Végül szórd meg reszelt parmezánnal, és keverd alaposan át, hogy krémes állagot kapjon.
-
Díszítsd mozzarella szeletekkel és friss bazsalikommal. Jó étvágyat! 🥰
A receptes videót itt találod:
https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7538094450686446870