Szereted a végtelenül egyszerű, magyaros recepteket? 😋 Ha igen, akkor mindenképpen próbáld ki ezeket az omlós csirkecombokat! Tökéletes vasárnapi vagy hétköznapi ebéd. 😊
Hozzávalók (3-4 főre):
-
6 db csirkecomb
-
1,5 evőkanál Magyaros fűszerkeverék
-
1-2 evőkanál olaj a páchoz
-
900 g krumpli, meghámozva és kb. 1,5 cm vastag karikákra vágva
-
1-2 hagyma, nagyobb darabokra vágva
-
200–250 ml 20%-os tejszín
-
1 evőkanál mustár
-
3-4 zúzott fokhagyma
- só ízlés szerint
Elkészítés:
-
Vágd be a csirkecombokat, hogy a fűszerek jól átjárják. Pácold be a Magyaros fűszerrel (az összetevőit ide kattintva találod) és egy kevés olajjal. Ha van időd, hagyd egy egész éjjelt pácolódni, ha nincs, sütheted akár azonnal.
-
Az edény aljára helyezd a hagymát és a krumplit, szórj rá még a fűszerből, locsold meg egy kevés olajjal, majd keverd össze.
-
Helyezd a bepácolt csirkecombokat a krumpli-hagyma keverékre.
-
Keverd össze a tejszínt a mustárral, zúzott fokhagymával és a sóval, majd öntsd a csirkecombokra.
-
Fedd le az edényt, és süsd kb. 1 órán át 180 °C-on.
-
Ezután vedd le a fedőt, emeld a hőmérsékletet 200 - 210 °C-ra, és süsd addig, amíg a csirkecombok bőre szép aranybarna/ ropogós nem lesz, közben néha locsold meg a szafttal. Jó étvágyat! 🥰