Omlós csirkecombok krumpliágyon 🍗

Omlós csirkecombok krumpliágyon 🍗

Szereted a végtelenül egyszerű, magyaros recepteket? 😋 Ha igen, akkor mindenképpen próbáld ki ezeket az omlós csirkecombokat! Tökéletes vasárnapi vagy hétköznapi ebéd. 😊

 

Hozzávalók (3-4 főre):

 

  • 6 db csirkecomb

  • 1,5 evőkanál Magyaros fűszerkeverék

  • 1-2 evőkanál olaj a páchoz

  • 900 g krumpli, meghámozva és kb. 1,5 cm vastag karikákra vágva

  • 1-2 hagyma, nagyobb darabokra vágva

  • 200–250 ml 20%-os tejszín

  • 1 evőkanál mustár

  • 3-4 zúzott fokhagyma

  • só ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

 

  1. Vágd be a csirkecombokat, hogy a fűszerek jól átjárják. Pácold be a Magyaros fűszerrel (az összetevőit ide kattintva találod) és egy kevés olajjal. Ha van időd, hagyd egy egész éjjelt pácolódni, ha nincs, sütheted akár azonnal.

  2. Az edény aljára helyezd a hagymát és a krumplit, szórj rá még a fűszerből, locsold meg egy kevés olajjal, majd keverd össze.

  3. Helyezd a bepácolt csirkecombokat a krumpli-hagyma keverékre.

  4. Keverd össze a tejszínt a mustárral, zúzott fokhagymával és a sóval, majd öntsd a csirkecombokra.

  5. Fedd le az edényt, és süsd kb. 1 órán át 180 °C-on.

  6. Ezután vedd le a fedőt, emeld a hőmérsékletet 200 - 210 °C-ra, és süsd addig, amíg a csirkecombok bőre szép aranybarna/ ropogós nem lesz, közben néha locsold meg a szafttal. Jó étvágyat! 🥰

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.