Pandúrleves 🍲

Pandúrleves 🍲

Ez az a leves olyan, amitől az embernek azonnal megjön az étvágya! Tartalmas, tele van zöldséggel, szaftos hússal és gombával. 😍

 

 

Hozzávalók (4 literes edényhez)

 

  • 1-2 evőkanál zsír vagy olaj

  • 450 g sertéscomb

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 1 közepes méretű sárgarépa

  • 1 közepes méretű fehérrépa

  • 250 g csiperke gomba

  • 2 dl tejföl

  • 1 evőkanál finomliszt

  • 3 - 4 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál sűrített paradicsom

  • 1 evőkanál pirospaprika

  • 1 teáskanál Levesvarázs (szárított zöldségekből álló természetes ételízesítő)

  • só, bors ízlés szerint

  • majoránna ízlés szerint

  • friss petrezselyem a tálaláshoz

 

 


Elkészítés

 

  1. Olajon vagy zsíron párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát.

  2. Tedd bele a felkockázott sertéshúst, és magas hőfokon kevergetve pirítsd meg.

  3. Add hozzá a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát, pirítsd pár percig a hússal együtt, közben sózd, borsozd ízlés szerint.

  4.  Adj hozzá egy evőkanál sűrített paradicsomot és néhány gerezd zúzott fokhagymát, majd keverd össze.

  5. Húzd le a tűzhelyről az edényt, szórd bele a pirospaprikát, keverd el, majd öntsd fel vízzel (kb. 3 literrel). Fűszerezd majoránnával és keverd jól el. Én Levesvarázst is szoktam levesekbe/ragukba tenni, ami egy teljesen természetes ételízesítő.

  6. Fedd le, és főzd addig, amíg a hús megpuhul.

  7. Ha puha a hús, tedd hozzá a felszeletelt gombát és főzd még kb. 10 percig. 

  8. Közben készítsd el a habarást: a tejfölt keverd el a liszttel, önts hozzá a forró levesből és keverd csomómentesre. Ha megpuhult a gomba, folyamatos keverés mellett öntsd a leveshez, hogy besűrűsödjön.

  9. Szórd meg friss petrezselyemmel, és már tálalhatod is. Jó étvágyat! 🥰

 

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.