Ez az a leves olyan, amitől az embernek azonnal megjön az étvágya! Tartalmas, tele van zöldséggel, szaftos hússal és gombával. 😍
Hozzávalók (4 literes edényhez)
-
1-2 evőkanál zsír vagy olaj
-
450 g sertéscomb
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 közepes méretű sárgarépa
-
1 közepes méretű fehérrépa
-
250 g csiperke gomba
-
2 dl tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
-
3 - 4 gerezd fokhagyma
-
1 evőkanál sűrített paradicsom
-
1 evőkanál pirospaprika
-
1 teáskanál Levesvarázs (szárított zöldségekből álló természetes ételízesítő)
-
só, bors ízlés szerint
-
majoránna ízlés szerint
-
friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
-
Olajon vagy zsíron párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát.
-
Tedd bele a felkockázott sertéshúst, és magas hőfokon kevergetve pirítsd meg.
-
Add hozzá a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát, pirítsd pár percig a hússal együtt, közben sózd, borsozd ízlés szerint.
-
Adj hozzá egy evőkanál sűrített paradicsomot és néhány gerezd zúzott fokhagymát, majd keverd össze.
-
Húzd le a tűzhelyről az edényt, szórd bele a pirospaprikát, keverd el, majd öntsd fel vízzel (kb. 3 literrel). Fűszerezd majoránnával és keverd jól el. Én Levesvarázst is szoktam levesekbe/ragukba tenni, ami egy teljesen természetes ételízesítő.
-
Fedd le, és főzd addig, amíg a hús megpuhul.
-
Ha puha a hús, tedd hozzá a felszeletelt gombát és főzd még kb. 10 percig.
-
Közben készítsd el a habarást: a tejfölt keverd el a liszttel, önts hozzá a forró levesből és keverd csomómentesre. Ha megpuhult a gomba, folyamatos keverés mellett öntsd a leveshez, hogy besűrűsödjön.
-
Szórd meg friss petrezselyemmel, és már tálalhatod is. Jó étvágyat! 🥰