A klasszikus paprikás csirke ízét imádtam gyerekkoromban, de a bőrrel/csontokkal és darabos szósszal sosem voltam kibékülve. Mindig kiszedtem magamnak a húst egy tányérra, és lecsipegettem a csontról, aztán szépen rákanalaztam a tejfölös szószt.
Ez adta az ihletet a paprikás tépett csirkéhez: leturmixoltam a zöldséges alapot, a húst vékony szálakra tépkedtem – így minden falat élmény. Garantáltan elnyeri a válogatós gyerekek tetszését is! 😄
Hozzávalók :
- 1-2 evőkanál zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1,5- 2 evőkanál pirospaprika
- 150 g friss paradicsom, felkockázva
- 150-200 g paprika, felkockázva
- 500 g csirkemell (vagy comb)
- 3-4 dl víz vagy alaplé
- só és őrölt bors ízlés szerint
- 2 evőkanál liszt a habaráshoz
- 1,5- 2dl tejföl
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
- Hevítsd fel a zsírt vagy olajat az edényben és dinszteld üvegesre a hagymát, majd húzd le a tűzről, szórd rá a pirospaprikát és gyorsan keverd el.
- Tedd hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot és pár percig párold együtt.
- Helyezd rá a húsokat, sózd, borsozd ízlésed szerint, majd öntsd fel vízzel vagy alaplével, és főzd lefedve kb. 15-20 percig, míg a hús megpuhul.
- Szedd ki a csirkedarabokat egy tányérra, és két villa segítségével tépd szálakra.
-
A zöldséges alapot turmixold simára egy botmixer segítségével.
- Készítsd el a habarást: a tejfölt, a lisztet és 2 merőkanálnyi forró mártást keverj csomómentesre.
- Öntsd vissza a szószt az edénybe, és csorgasd hozzá a tejfölös lisztes keveréket, és keverd el. Utána tedd vissza a csirkét is az edénybe, és vedd le a tűzről.
- Friss petrezselyemmel megszórva tálald. Kínálhatsz hozzá nokedlit, tésztát vagy akár rizst. Jó étvágyat! 🥰
A receptes videót itt találod 👇
https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7528051433619328278