Paprikás tépett csirke 🍲

Paprikás tépett csirke 🍲

A klasszikus paprikás csirke ízét imádtam gyerekkoromban, de a bőrrel/csontokkal és darabos szósszal sosem voltam kibékülve. Mindig kiszedtem magamnak a húst egy tányérra, és lecsipegettem a csontról, aztán szépen rákanalaztam a tejfölös szószt.

Ez adta az ihletet a paprikás tépett csirkéhez: leturmixoltam a zöldséges alapot, a húst vékony szálakra tépkedtem – így minden falat élmény. Garantáltan elnyeri a válogatós gyerekek tetszését is! 😄

 

Hozzávalók :

 

  • 1-2 evőkanál zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1,5- 2 evőkanál pirospaprika
  • 150 g friss paradicsom, felkockázva 
  • 150-200 g paprika, felkockázva
  • 500 g csirkemell (vagy comb)
  • 3-4 dl víz vagy alaplé 
  • só és őrölt bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál liszt a habaráshoz
  • 1,5- 2dl tejföl 
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

 

 

 

Elkészítés:

 

  • Hevítsd fel a zsírt vagy olajat az edényben és dinszteld üvegesre a hagymát, majd húzd le a tűzről, szórd rá a pirospaprikát és gyorsan keverd el.
  •  Tedd hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot és pár percig párold együtt.
  • Helyezd rá a húsokat, sózd, borsozd ízlésed szerint, majd öntsd fel vízzel vagy alaplével, és főzd lefedve kb. 15-20 percig, míg a hús megpuhul.
  • Szedd ki a csirkedarabokat egy tányérra, és két villa segítségével tépd szálakra.
  • A zöldséges alapot turmixold simára egy botmixer segítségével.
  • Készítsd el a habarást: a tejfölt, a lisztet és 2 merőkanálnyi forró mártást keverj csomómentesre.
  • Öntsd vissza a szószt az edénybe, és csorgasd hozzá a tejfölös lisztes keveréket, és keverd el. Utána tedd vissza a csirkét is az edénybe, és vedd le a tűzről.
  • Friss petrezselyemmel megszórva tálald. Kínálhatsz hozzá nokedlit, tésztát vagy akár rizst. Jó étvágyat! 🥰

 

 

A receptes videót itt találod 👇

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7528051433619328278

 

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.