A pásztortarhonya egy igazán magyaros, kiadós, vidéki hangulatú egytálétel, amit szerintem nem lehet nem szeretni. 😊
Ha valami egyszerűt, mégis tartalmasat készítenél, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját, ez a recept neked szól!
Hozzávalók (4 adaghoz):
-
300 g krumpli (megpucolva, felkockázva)
-
100-130 g paradicsom (felkockázva)
-
100 g TV paprika (felkockázva)
-
250 g tarhonya
-
100 g szalonna (felkockázva)
-
300 g füstölt kolbász (karikázva)
-
1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
-
4–5 gerezd fokhagyma (zúzva vagy aprítva)
-
1 - 2 teáskanál pirospaprika
-
só, bors ízlés szerint
-
kb. 500 -550 ml forró víz (kétszerese a tarhonyának)
- tálaláshoz: friss petrezselyem zöld, chili, tejföl
Elkészítés:
-
Először kockázd fel a szalonnát, és egy edényben kezd el pirítani alacsony-közepes hőfokon, amíg szépen ki nem engedi a zsírját.
-
Aztán add hozzá a felkarikázott kolbászt, és pirítsd őket együtt, amíg szépen megpirulnak. Ha kész, szedd ki őket egy tányérra.
-
A visszamaradt zsiradékon kezd el pirítani a tarhonyát. Kevergesd folyamatosan, amíg aranybarna nem lesz.
-
Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pár perc múlva a zúzott fokhagymát, majd a paprikát és a paradicsomot is.
-
Sózd, borsozd ízlés szerint, majd húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, és gyorsan keverd el.
-
Öntsd fel kétszeres mennyiségű forró vízzel, és add hozzá a felkockázott krumplit.
-
Fedd le, és főzd alacsony lángon addig, amíg a tarhonya és a krumpli is megpuhul (kb. 25-30 perc).
-
A végén keverd hozzá a pirított szalonnát és kolbászt, forgasd össze alaposan, és már tálalhatod is!
- Friss petrezselyemmel megszórva, és egy kis tejföllel tálalva az igazi! Jó étvágyat! 🥰
A receptes videót itt találod 👇