Pásztortarhonya 🍅🫑🫕

Pásztortarhonya 🍅🫑🫕

A pásztortarhonya egy igazán magyaros, kiadós, vidéki hangulatú egytálétel, amit szerintem nem lehet nem szeretni. 😊

Ha valami egyszerűt, mégis tartalmasat készítenél, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját, ez a recept neked szól!

 

 

Hozzávalók (4 adaghoz):

 

  • 300 g krumpli (megpucolva, felkockázva)

  • 100-130 g paradicsom (felkockázva)

  • 100 g TV paprika (felkockázva)

  • 250 g tarhonya

  • 100 g szalonna (felkockázva)

  • 300 g füstölt kolbász (karikázva)

  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)

  • 4–5 gerezd fokhagyma (zúzva vagy aprítva)

  • 1 - 2 teáskanál pirospaprika

  • só, bors ízlés szerint

  • kb. 500 -550 ml forró víz (kétszerese a tarhonyának)

  • tálaláshoz: friss petrezselyem zöld, chili, tejföl



Elkészítés:

 

  1. Először kockázd fel a szalonnát, és egy edényben kezd el pirítani alacsony-közepes hőfokon, amíg szépen ki nem engedi a zsírját.

  2. Aztán add hozzá a felkarikázott kolbászt, és pirítsd őket együtt, amíg szépen megpirulnak. Ha kész, szedd ki őket egy tányérra.

  3. A visszamaradt zsiradékon kezd el pirítani a tarhonyát. Kevergesd folyamatosan, amíg aranybarna nem lesz.

  4. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pár perc múlva a zúzott fokhagymát, majd a paprikát és a paradicsomot is.

  5. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, és gyorsan keverd el.

  6. Öntsd fel kétszeres mennyiségű forró vízzel, és add hozzá a felkockázott krumplit.

  7. Fedd le, és főzd alacsony lángon addig, amíg a tarhonya és a krumpli is megpuhul (kb. 25-30 perc).

  8. A végén keverd hozzá a pirított szalonnát és kolbászt, forgasd össze alaposan, és már tálalhatod is!

  9. Friss petrezselyemmel megszórva, és egy kis tejföllel tálalva az igazi! Jó étvágyat! 🥰

 

A receptes videót itt találod 👇

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7532882292314836246

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.