Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a szaftos ételeket! 🥘
Ez a leveles tésztás recept nemrég jött velem szembe, és nem is bírtam sokáig várni, hogy kipróbáljam. 😄
Nagyon finom, krémes és fűszeres, a ropogós leveles tészta pedig igazán különlegessé teszi.
És a legjobb az egészben, hogy csak egy serpenyő kell hozzá.😎
Hozzávalók:
-
400 g csirkemell (felkockázva)
-
1 fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db piros kaliforniai paprika
-
1 db sárga kaliforniai paprika
-
1 evőkanál sűrített paradicsom
-
1,5- 2 evőkanál finomliszt
-
kb. 400-500 ml alaplé (amennyi ellepi)
-
50-60 ml főzőtejszín
-
reszelt sajt ízlés szerint
-
1 csomag leveles tészta
-
1 db tojás (lekenéshez)
-
(Összetevői: Tengeri Só, Fokhagyma, Citromhéj, Chilli, Oregánó, Lime Levél)
-
só ízlés szerint
-
pici olaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítés:
-
Dinszteld meg a finomra vágott vöröshagymát egy kevés olajon.
-
Add hozzá a kockákra vágott csirkemellet, szórd meg Piri-Piri fűszerrel, és pirítsd addig, amíg kifehéredik. Közben sózd ízlés szerint.
-
Dobd hozzá a felkockázott piros és sárga kaliforniai paprikát, 1-2 percig pirítsd (kerámia serpenyőben alacsony-közepes hőfokon!) majd keverd bele a sűrített paradicsomot és a zúzott fokhagymát.
-
Aztán szórj rá egy kevés lisztet, keverd el alaposan, és öntsd fel alaplével. Én zöldségalaplevet használtam, de simán készítheted vízzel is. Ha nem szeretnél lisztet használni, besűrítheted keményítős vízzel is: a keményítőt keverd el hideg vízben, aztán add a raguhoz.
-
Főzd addig, amíg besűrűsödik, majd önts hozzá egy kis főzőtejszínt, és hagyd egy - két percig rotyogni.
-
Ha langyosra hűlt, szórj rá reszelt sajtot, fedd be kockákra vágott leveles tésztával, és kend le felvert tojással.
-
Süsd 200 °C-on, amíg a tészta szép aranybarna és ropogós lesz. Jó étvágyat! 🥰