Piri - piri csirkés pite 😍

Piri - piri csirkés pite 😍

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a szaftos ételeket! 🥘
Ez a leveles tésztás recept nemrég jött velem szembe, és nem is bírtam sokáig várni, hogy kipróbáljam. 😄
Nagyon finom, krémes és fűszeres, a ropogós leveles tészta pedig igazán különlegessé teszi.
És a legjobb az egészben, hogy csak egy serpenyő kell hozzá.😎


 

Hozzávalók:

 

  • 400 g csirkemell (felkockázva)

  • 1 fej vöröshagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 db piros kaliforniai paprika

  • 1 db sárga kaliforniai paprika

  • 1 evőkanál sűrített paradicsom

  • 1,5- 2 evőkanál finomliszt

  • kb. 400-500 ml alaplé (amennyi ellepi)

  • 50-60 ml főzőtejszín

  • reszelt sajt ízlés szerint

  • 1 csomag leveles tészta

  • 1 db tojás (lekenéshez)

  • Piri-Piri fűszerkeverék 

    (Összetevői: Tengeri Só, Fokhagyma, Citromhéj, Chilli, Oregánó, Lime Levél)

  • só ízlés szerint

  • pici olaj vagy zsír a sütéshez

 



Elkészítés:

 

  1. Dinszteld meg a finomra vágott vöröshagymát egy kevés olajon.

  2. Add hozzá a kockákra vágott csirkemellet, szórd meg Piri-Piri fűszerrel, és pirítsd addig, amíg kifehéredik. Közben sózd ízlés szerint.

  3. Dobd hozzá a felkockázott piros és sárga kaliforniai paprikát, 1-2 percig pirítsd (kerámia serpenyőben alacsony-közepes hőfokon!) majd keverd bele a sűrített paradicsomot és a zúzott fokhagymát.

  4. Aztán szórj rá egy kevés lisztet, keverd el alaposan, és öntsd fel alaplével. Én zöldségalaplevet használtam, de simán készítheted vízzel is. Ha nem szeretnél lisztet használni, besűrítheted keményítős vízzel is: a keményítőt keverd el hideg vízben, aztán add a raguhoz.

  5. Főzd addig, amíg besűrűsödik, majd önts hozzá egy kis főzőtejszínt, és hagyd egy - két percig rotyogni.

  6. Ha langyosra hűlt, szórj rá reszelt sajtot, fedd be kockákra vágott leveles tésztával, és kend le felvert tojással.

  7. Süsd 200 °C-on, amíg a tészta szép aranybarna és ropogós lesz. Jó étvágyat! 🥰

 

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.