Ezek a pihe - puha, fehérjében gazdag palacsinták tökéletesek reggelire, edzés után vagy akár egy hétvégi desszertnek. Egyszerű, gyors, és garantáltan újra el akarod majd készíteni! 😁
Hozzávalók (kb. 10 db nagyobb palacsintához):
-
1 érett banán (kb. 100–120 g), pépesítve
-
150 g liszt (búzaliszt, zabpehelyliszt vagy teljes kiőrlésű is lehet)
-
2 tojás
-
200 ml tej vagy növényi tej
-
3–4 evőkanál joghurt vagy növényi joghurt (kb. 60 g)
-
30 g fehérjepor (én banán ízűt használtam)
-
2 evőkanál holland kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1/4 teáskanál szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
pici vaníliaaroma (opcionális)
-
1 evőkanál olaj a tésztába (opcionális)
Elkészítés:
-
Törd össze a banánt egy tálban, add hozzá a tojásokat, tejet, joghurtot és vaníliaaromát és keverd simára.
-
Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, fehérjeport, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és sót.
-
Öntsd a száraz keveréket a nedves hozzávalókhoz, és keverd sima, sűrű tésztává.
Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés tejet. -
Hagyd a tésztát 5–10 percet pihenni, hogy a liszt felszívja a nedvességet és a sütőpor elkezdjen dolgozni.
-
Kend ki egy kevés olajjal vagy vajjal a tapadásmentes serpenyőt és hevítsd fel.
-
Közepes lángon süsd a palacsintákat oldalanként 2–3 percig, hogy szép aranybarnák legyenek. Akkor kell megfordítani őket, amikor buborékos lesz a tetejük.
- Tálalási ötletek: valamilyen gyümölcsszósz, friss bogyós gyümölcsök, szeletelt banán, mogyoróvaj, csökiöntet, juharszirup...stb. Jó étvágyat! 🥰
A receptes videót itt találod 👇