Ha egy gyors, mégis elképesztően krémes és sajtos tésztára vágysz, amit az egész család imádni fog, akkor ezt a receptet feltétlenül próbáld ki! Rántott hússal pedig egy egészen új ízélmény. 😄
Hozzávalók a sajtos tésztához (2 adaghoz):
-
120 g száraztészta (pl. makaróni vagy penne)
-
1/2 evőkanál vaj
-
1 teáskanál liszt
-
120 ml tej
-
60 ml főzőtejszín
-
100 g reszelt cheddar sajt
-
100 g reszelt mozzarella
-
só, bors ízlés szerint
-
1 csipet pirospaprika (elhagyható)
- 100 g cheddar, mozarella
Elkészítés menete:
-
Főzd ki a tésztát sós vízben, majd szűrd le.
-
Közben egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és alaposan keverd el, amíg világos rántást nem kapsz.
-
Fokozatosan öntsd fel tejjel és tejszínnel, közben folyamatosan keverd, hogy csomómentes legyen.
-
Közepes lángon addig főzd, amíg besűrűsödik (kb. 5–7 perc), közben ízesítsd sóval, borssal és egy csipet pirospaprikával.
-
Végül add hozzá a reszelt sajtokat, és kevergesd, míg elolvadnak.
-
Végül forgasd bele a főtt tésztát a sajtszószba, jól keverd át – és már tálalhatod is!
A receptes videót itt találjátok: