Rántott hús sajtos makarónival 🍝

Rántott hús sajtos makarónival 🍝

Ha egy gyors, mégis elképesztően krémes és sajtos tésztára vágysz, amit az egész család imádni fog, akkor ezt a receptet feltétlenül próbáld ki! Rántott hússal pedig egy egészen új ízélmény. 😄

 

Hozzávalók a sajtos tésztához (2 adaghoz):

 

  • 120 g száraztészta (pl. makaróni vagy penne)

  • 1/2 evőkanál vaj

  • 1 teáskanál liszt

  • 120 ml tej

  • 60 ml főzőtejszín

  • 100 g reszelt cheddar sajt

  • 100 g reszelt mozzarella

  • só, bors ízlés szerint

  • 1 csipet pirospaprika (elhagyható)

  • 100 g cheddar, mozarella

 

 

 

Elkészítés menete:

 

  1. Főzd ki a tésztát sós vízben, majd szűrd le.

  2. Közben egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és alaposan keverd el, amíg világos rántást nem kapsz.

  3. Fokozatosan öntsd fel tejjel és tejszínnel, közben folyamatosan keverd, hogy csomómentes legyen.

  4. Közepes lángon addig főzd, amíg besűrűsödik (kb. 5–7 perc), közben ízesítsd sóval, borssal és egy csipet pirospaprikával.

  5.  Végül add hozzá a reszelt sajtokat, és kevergesd, míg elolvadnak.

  6. Végül forgasd bele a főtt tésztát a sajtszószba, jól keverd át – és már tálalhatod is!

 

A receptes videót itt találjátok:

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7517280820055280918

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.