Ha unod a csirkemellet, próbáld ki ezt a ropogós, sajtos csirkefánkot! Nemcsak mutatós, hanem könnyen elkészíthető, és igazi ízbomba! 🤌
Hozzávalók:
-
400 g csirkemell (darálva)
-
só, bors, fokhagymapor, oregánó, friss bazsalikom ízlés szerint
-
50 g reszelt sajt
-
2 evőkanál zsemlemorzsa
-
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
-
olaj a sütéshez
Elkészítés:
-
Kockázd fel a csirkemellet, majd daráld le egy erős aprítóban.
-
Fűszerezd sóval, borssal, fokhagymaporral, oregánóval és friss bazsalikommal, majd keverd alaposan össze.
-
Add hozzá a reszelt sajtot és a 2 evőkanál zsemlemorzsát (én pankó morzsát használtam, ami egy durvább szemcséjű, pelyhesebb zsemlemorzsa ) majd dolgozd össze a masszát.
-
Formázz belőle gombócokat, lyukaszd ki a közepüket, és lapítsd ki őket, hogy fánkformát kapjanak.
-
Tedd a fánkokat 15 percre a mélyhűtőbe, hogy picit megdermedjenek.
-
Panírozd be őket: először forgasd lisztbe, majd felvert tojásba, végül pankó morzsába.
-
Süsd forró olajban (de nem hirtelen!), közepes hőfokon szép aranybarnára, majd szedd ki egy papírtörlőre.
-
Tálald kedvenc köreteddel és szószoddal. Jó étvágyat! 🥰
1 hozzászólás
Biztosan nagyon finom