Ropogós csirkefánk 😍

Ropogós csirkefánk 😍

Ha unod a csirkemellet, próbáld ki ezt a ropogós, sajtos csirkefánkot! Nemcsak mutatós, hanem könnyen elkészíthető, és igazi ízbomba! 🤌

 

Hozzávalók:

 

  • 400 g csirkemell (darálva)

  • só, bors, fokhagymapor, oregánó, friss bazsalikom ízlés szerint

  • 50 g reszelt sajt

  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz

  • olaj a sütéshez

 

 



Elkészítés:

 

 

  1. Kockázd fel a csirkemellet, majd daráld le egy erős aprítóban.

  2. Fűszerezd sóval, borssal, fokhagymaporral, oregánóval és friss bazsalikommal, majd keverd alaposan össze.

  3. Add hozzá a reszelt sajtot és a 2 evőkanál zsemlemorzsát (én pankó morzsát használtam, ami egy durvább szemcséjű, pelyhesebb zsemlemorzsa ) majd dolgozd össze a masszát.

  4. Formázz belőle gombócokat, lyukaszd ki a közepüket, és lapítsd ki őket, hogy fánkformát kapjanak.

  5. Tedd a fánkokat 15 percre a mélyhűtőbe, hogy picit megdermedjenek.

  6. Panírozd be őket: először forgasd lisztbe, majd felvert tojásba, végül pankó morzsába.

  7. Süsd forró olajban (de nem hirtelen!), közepes hőfokon szép aranybarnára, majd szedd ki egy papírtörlőre. 

  8. Tálald kedvenc köreteddel és szószoddal. Jó étvágyat! 🥰


Vissza a blogba

1 hozzászólás

Biztosan nagyon finom

Tatai János István

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.