Ha szereted a ropogós, ízes csirkenuggetseket, de elkerülnéd a gyorséttermek adalékanyagait, ezt a receptet imádni fogod! Az elkészítése nagyon egyszerű, a végeredmény pedig hihetetlenül finom, fűszeres és ropogós! 😋
Hozzávalók (kb. 3-4 főre)
-
450 g darált csirkemell
-
1 tk só
-
½ tk frissen őrölt fekete bors
-
½ tk fokhagymapor
-
¼ tk chili (ízlés szerint)
-
1 tk pirospaprika
-
1 ek kukoricaliszt
-
150 finomliszt
-
½ tk őrölt bors a liszthez
-
1 tk pirospaprika + csipet só, fokhagymapor, chili a tésztához
-
80–100 ml víz (a tésztához)
-
olaj a sütéshez
(A fűszerezést ízlés szerint variálhatod!)
Elkészítés:
-
A darált csirkemellhez adj sót, borsot, fokhagymaport, chilit, pirospaprikát és kukoricalisztet. Alaposan keverd össze, majd a masszából formázz tetszőleges méretű kis korongokat.
-
Tedd őket kb. fél órára a hűtőbe, vagy tíz percre mélyhűtőbe, hogy megtartsák a formájukat sütés közben.
-
Egy tálban keverd össze a finomlisztet az őrölt borssal. A hűtőből kivett húsokat forgasd meg a lisztben, majd tedd félre egy tányérra.
-
A maradék liszthez szórj pirospaprikát, fokhagymaport, sót és egy kis chilit, majd önts hozzá annyi vizet, hogy sűrűbb, palacsintatészta szerű állagot kapj. Ebbe a tésztába márstd a húsokat közvetlenül sütés előtt.
-
Hevítsd fel az olajat és közepes hőfokon süsd a nuggets-eket aranybarnára. Ügyelj rá, hogy a hő ne legyen túl magas, különben a külső réteg gyorsan megég, a belseje pedig nyers maradhat.
-
Tálald sült krumplival és kedvenc mártógatósoddal. Jó étvágyat! 🥰
A receptes videót itt találod: