Ropogós tilápiafilé vajban sütve 😍

Ropogós tilápiafilé vajban sütve 😍

Azért szeretem a tilápiafilét, mert nincs benne szálka, így nyugodtan lehet enni, és még a gyerekeknek is bátran adható. 🐟

A húsa nagyon omlós, finom és sokféleképpen fűszerezhető. Ez a változat az egyik kedvencem: kívül aranybarnára pirul, belül szaftos és puha marad, a citrom és a friss petrezselyem pedig üde ízt ad neki. 🍋🍽️

 

Hozzávalók:

 

  • 3 db tilápiafilé

  • 5-6 evőkanál liszt

  • 1 evőkanál Fish & chips fűszerkeverék

  • só ízlés szerint

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 evőkanál vaj

  • ½ citrom leve

  • 1 marék friss petrezselyem

 

 

 

Elkészítés:

    • A halat előző este vedd ki a fagyasztóból, és tedd hűtőbe kiolvadni.

    • Másnap reggel helyezd egy rácsra, hogy lecsepegjen, majd fűszerezés előtt töröld teljesen szárazra papírtörlővel.

  1. Fűszerezés:

  2. Sütés:

    • Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és a vajat közepes hőfokon.

    • A halak mindkét oldalát süsd aranybarnára (oldalanként kb. 3–4 perc).

  3. Tálalás:

    • A kész halat locsold meg frissen facsart citromlével, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. 

 

Tipp:


Kínáld friss salátával, párolt zöldséggel vagy akár sült krumplival. Jó étvágyat! 🥰

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.