Ezek a sajttal töltött krumplis korongok, vagy ahogy én nevezem, lusta dödöllék, tökéletesek, ha nincs otthon sok hozzávalód, de megennél valami igazán finomat!😋
Kívül ropogós, belül pedig lágy és sajtos. Gyorsabban elkészül, mint a hagyományos dödölle, hiszen nem kell a krumplit lassú tűzön összedolgozni a liszttel, a végeredmény így is garantáltan mindenkit elvarázsol.🤌
Hozzávalók:
-
900 g burgonya, meghámozva
-
kb. 80–85 g keményítő (vagy liszt, fokozatosan adagolva)
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kb.100 g sajt (mozzarella, gouda, trappista), kis kockákra vagy vékony szeletekre vágva
-
kevés olaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítés:
-
A krumplit sós vízben főzd puhára. Még melegen törd át, majd hagyd kihűlni.
-
Sózd és borsozd ízlés szerint. Több részletben adj hozzá a keményítőt vagy lisztet, hogy egy könnyen formázható, de ne túl lisztes tésztát kapj
-
Formázz tetszőleges méretű korongokat a tésztából. A közepébe tegyél sajtot, majd csomagold bele a tésztába, és óvatosan lapítsd ki koronggá.
-
Melegíts kevés olajat vagy zsírt közepes hőfokon egy serpenyőben, és süsd aranybarnára a "pogácsákat" mindkét oldalukon. Oldalanként ez kb. 3-4 perc.
-
Tálald azonnal, még melegen. Jó étvágyat! 🥰
2 hozzászólás
Gluténmentes liszttel is működik?
Nagyon jó kis recept ki is fogom próbálni köszi szèpen