Sajttal töltött lusta dödölle 😍

Sajttal töltött lusta dödölle 😍

Ezek a sajttal töltött krumplis korongok, vagy ahogy én nevezem, lusta dödöllék, tökéletesek, ha nincs otthon sok hozzávalód, de megennél valami igazán finomat!😋

Kívül ropogós, belül pedig lágy és sajtos. Gyorsabban elkészül, mint a hagyományos dödölle, hiszen nem kell a krumplit lassú tűzön összedolgozni a liszttel, a végeredmény így is garantáltan mindenkit elvarázsol.🤌


 

Hozzávalók:

 

  • 900 g burgonya, meghámozva

  • kb. 80–85 g keményítő (vagy liszt, fokozatosan adagolva)

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • kb.100 g sajt (mozzarella, gouda, trappista), kis kockákra vagy vékony szeletekre vágva

  • kevés olaj vagy zsír a sütéshez

 

 

 

 

 

Elkészítés:

 

  1. A krumplit sós vízben főzd puhára. Még melegen törd át, majd hagyd kihűlni.

  2. Sózd és borsozd ízlés szerint. Több részletben adj hozzá a keményítőt vagy lisztet, hogy egy könnyen formázható, de ne túl lisztes tésztát kapj

  3. Formázz tetszőleges méretű korongokat a tésztából. A közepébe tegyél sajtot, majd csomagold bele a tésztába, és óvatosan lapítsd ki koronggá.

  4. Melegíts kevés olajat vagy zsírt közepes hőfokon egy serpenyőben, és süsd aranybarnára a "pogácsákat" mindkét oldalukon. Oldalanként ez kb. 3-4 perc.

  5. Tálald azonnal, még melegen. Jó étvágyat! 🥰


Vissza a blogba

2 hozzászólás

Gluténmentes liszttel is működik?

Egri Krisztina

Nagyon jó kis recept ki is fogom próbálni köszi szèpen

Kiss imre

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.