Slambuc – a legegyszerűbb és legfinomabb bográcsos étel 🥘

Slambuc – a legegyszerűbb és legfinomabb bográcsos étel 🥘

Ez az étel akkor az igazi, ha bográcsban készül, de ha erre nincs lehetőséged, akkor egy öntöttvas edényben is szuperül működik.

 

Egyszerű, laktató és olyan, amiből tuti, hogy mindenki kér majd repetát! 😁

 

A füstös, paprikás ízvilág, a pirított tészta, krumpli, kolbász és szalonna kombó igazi komfortkaja. 🤤

 

📝 Hozzávalók

 

  • 100 g szalonna

  • 250 g füstölt kolbász

  • 4 gerezd zúzott fokhagyma

  • 1 nagyobb paradicsom (opcionális, és akár paprika is mehet hozzá )

  • 200 g lebbencstészta vagy csuszatészta

  • 1 közepes fej vöröshagyma 

  • 700 g krumpli, felkockázva

  • 1 evőkanál pirospaprika

  • Só, őrölt bors ízlés szerint

  • kb. 1–1,2 liter víz (közben pótolni, ha szükséges)

  • Füstös só (opcionális, de nagyon jó füstös ízt ad neki)

  • Tálaláshoz: tejföl, újhagyma zöldje



Elkészítés:

 

  1. Kezdd a szalonnával:
    Tedd az edénybe a felkockázott szalonnát, és pirítsd alacsony hőfokon.

  2. Add hozzá a kolbászt:
    Amikor már kezd kisülni a zsírja, dobd hozzá a felkarikázott kolbászt is, és pirítsd tovább pár percig a szalonnával együtt. Ha megpirultak, szedd ki őket egy papírtörlőre.

  3. Pirítsd meg a csuszatésztát:
    A visszamaradt zsiradékon kezdd el pirítani a tésztát (ha van házi, még jobb). Ha már kezd aranybarna lenni, jöhet az edénybe az apróra vágott vöröshagyma is.

  4. Párold üvegesre:
    Amikor a hagyma üvegesre párolódott, add hozzá a felkockázott burgonyát és a zúzott fokhagymát.

  5. Fűszerezz és önts rá vizet:
    Szórd meg pirospaprikával, keverd át, majd add hozzá az apróra vágott paradicsomot és öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ellepje. Sózd, borsozd ízlés szerint.

  6. Főzd puhára:
    Folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg a krumpli és a tészta is megpuhul. Ha szükséges, pótold közben a vizet.

  7. Tedd vissza a szalonnát és kolbászt:
    Az utolsó pár percben tedd vissza az edénybe a szalonnát és kolbászt. Dobd fel egy kis füstös sóval, hogy hozza a bográcsozós hangulatot!

  8. Tálald frissen:
    Szedd ki a tányérra, a tetejére kanalazz egy kis tejfölt, szórd meg friss újhagyma zöldjével vagy petrezselyemzölddel, és már lehet is fogyasztani! Jó étvágyat! 🥰

 

 

A receptes videót itt találod 👇

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7521711387760971030

Vissza a blogba

1 hozzászólás

Nagyon szuper recept, most fogom elkészíteni! Azt szeretném kérdezni, hogy hány személyre van számolva a megadott mennyiség?

Krehlik Krisztina

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.