Spenótos tészta 🍝 - 10 perces gyors ebéd a rohanó hétköznapokra!

Spenótos tészta 🍝 - 10 perces gyors ebéd a rohanó hétköznapokra!

Próbáld ki ezt a 10 perces spenótos-spagetti receptet – még a gyerekek is imádni fogják! 🥬🍝

Gyors, krémes és tele van vitaminokkal, tökéletes egyszerű ebédnek vagy vacsorának.

 

Hozzávalók (2 főre)

 

  • 150 g spagetti

  • kb. 100 g friss spenót

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 40 g kesudió (előtte áztasd 15 percre forró vízbe)

  • 1–2 evőkanál citromlé

  • 4–5 evőkanál tésztafőzővíz (fokozatosan adagolva)

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • só, bors ízlés szerint

  • opcionális: egy kevés tejszín és reszelt sajt a krémesebb állagért

 

 

Elkészítés

 

  1. Főzd meg a spagettit: forralj sós vizet, majd főzd a tésztát al dentére (kb. 8–9 perc). Kanalazz ki belőle 4–5 evőkanálnyi főzővizet, és tedd félre.

  2. Készítsd elő a spenótot: szórd a spenótot az aprítóba, add hozzá a megtisztított fokhagymát és a beáztatott kesudiót.

  3. Ízesítsd: öntsd rá a citromlevet, az olívaolajat, sózd-borsozd, majd turmixold le. Fokozatosan adagold hozzá a tésztafőzővizet, amíg krémes, de nem túl híg szószt kapsz.

  4. Melegítsd össze: öntsd a spenótkrémet egy serpenyőbe, és közepes lángon melegítsd fel. Ha szeretnéd, ekkor keverhetsz bele egy kevés tejszínt is a még lágyabb ízért.

  5. Forgasd össze a tésztával: tedd a forró, leszűrt spagettit a szószba, és jól forgasd össze, hogy mindenhol bevonja a tésztát.

  6. Ízesítsd újra: ha szükséges még, akkor sózd és borsozd, illetve egy kevés extra főzővízzel állítsd be a végső állagot.

  7. Tálald: szórd meg reszelt sajttal, és kínáld azonnal – pillanatok alatt kész, mégis mennyei! 😍 Jó étvágyat!

 

A receptes videót itt találod 👇

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7506166705865919766

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.