Próbáld ki ezt a 10 perces spenótos-spagetti receptet – még a gyerekek is imádni fogják! 🥬🍝
Gyors, krémes és tele van vitaminokkal, tökéletes egyszerű ebédnek vagy vacsorának.
Hozzávalók (2 főre)
-
150 g spagetti
-
kb. 100 g friss spenót
-
1 gerezd fokhagyma
-
40 g kesudió (előtte áztasd 15 percre forró vízbe)
-
1–2 evőkanál citromlé
-
4–5 evőkanál tésztafőzővíz (fokozatosan adagolva)
-
1 evőkanál olívaolaj
-
só, bors ízlés szerint
-
opcionális: egy kevés tejszín és reszelt sajt a krémesebb állagért
Elkészítés
-
Főzd meg a spagettit: forralj sós vizet, majd főzd a tésztát al dentére (kb. 8–9 perc). Kanalazz ki belőle 4–5 evőkanálnyi főzővizet, és tedd félre.
-
Készítsd elő a spenótot: szórd a spenótot az aprítóba, add hozzá a megtisztított fokhagymát és a beáztatott kesudiót.
-
Ízesítsd: öntsd rá a citromlevet, az olívaolajat, sózd-borsozd, majd turmixold le. Fokozatosan adagold hozzá a tésztafőzővizet, amíg krémes, de nem túl híg szószt kapsz.
-
Melegítsd össze: öntsd a spenótkrémet egy serpenyőbe, és közepes lángon melegítsd fel. Ha szeretnéd, ekkor keverhetsz bele egy kevés tejszínt is a még lágyabb ízért.
-
Forgasd össze a tésztával: tedd a forró, leszűrt spagettit a szószba, és jól forgasd össze, hogy mindenhol bevonja a tésztát.
-
Ízesítsd újra: ha szükséges még, akkor sózd és borsozd, illetve egy kevés extra főzővízzel állítsd be a végső állagot.
-
Tálald: szórd meg reszelt sajttal, és kínáld azonnal – pillanatok alatt kész, mégis mennyei! 😍 Jó étvágyat!
A receptes videót itt találod 👇