A syrniki egy kelet-szláv túrós finomság, ami tökéletes reggelire vagy desszertnek is.
Hozzávalók (kb. 6-8 arabhoz)
-
400 g túró
-
1 tojássárgája
-
csipet só
-
20 g cukor vagy valamilyen édesítőszer
-
60-80 g liszt (függ a túró nedvességtartalmától)
-
vaníliaőrlemény vagy vaníliás cukor ízlés szerint
Tálaláshoz:
-
Tejföl
-
Friss bogyós gyümölcsök, lekvár
Elkészítés
-
Tészta összeállítása
Egy tálban keverd össze a túrót, tojássárgáját, sót, cukrot és a vaníliát. Ezután fokozatosan add hozzá a lisztet, hogy egy jó formázható, de ne túl száraz masszát kapj. (Ha szeretnéd, a túrót át is nyomkodhatod egy szitán, hogy simább legyen.) -
Formázás
Lisztezett felületen formázz belőle elöször egy hengert, majd vágd egyenlő méretű kis korongokra/pogácsákra. -
Sütés
Melegíts közepes lángon egy kevés olajat vagy vajat a serpenyőben, majd süsd a korongok mindkét oldalát aranybarnára. Ez kb. 5 perc. Utána tedd be a 160-170 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre, hogy a belseje is szépen megsüljön. -
Tálalás
Tálald melegen: tejföllel, áfonyaszósszal, bogyós gyümölcsökkel vagy lekvárral! Jó étvágyat! 🥰
A receptes videót itt találod 👇
https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7527670657383943446